Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Kako so kuhali pri Kosovelovih

Kako so kuhali pri Kosovelovih
12,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Buča, Kosovelova knjižnica, Založništvo tržaškega tiska
Leto izdaje 2015
ISBN 978-88-7174-176-5
Fotografije Jakob Gustinčič, ... [et al.]
Urejanje Magdalena Svetina Terčon
Uvodna beseda Martina Kafol, ... [et al.]

Tehnične lastnosti
mehka vezava
70 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt > kuharski priročniki

Povej naprej

O knjigi

Gre za zbirko receptov s kuharskega tečaja, ki ga je v Divači vodila Antonija Kosovel in ki jo v svoji domoznanski zbirki hrani Kosovelova knjižnica Sežana. Pobudo za objavo gradiva v knjižni obliki sta sprejela ZTT in Buča d.o.o., tako, da je knjiga rezultat skupnega projekta, s katerim je podarjena tudi vloga, ki jo je v življenju na Krasu odigrala Tončka Kosovel, sestra Srečka Kosovela.

Recenzija Bukla

Tončka Kosovel, sestra pesnika Srečka, je bila uradnica, vendar so njenim sodobnikom in sodobnicam ostali bolj v spominu kuharski tečaji, ki jih je v petdesetih letih vodila po kraških vaseh. Poznavanje kulinaričnih veščin ter strežbe in vedenja za mizo je posredovala tudi dijakom in dijakinjam Gospodarske kmetijske šole v Dutovljah. Kljub njenemu širokemu znanju pa ta knjiga ni avtorsko delo v ožjem pomenu besede. V domoznanski zbirki Kosovelove knjižnice v Sežani v rokopisih ohranjene recepte, ki so jih maturantke ŠC Srečko Kosovel pripravile za knjižno objavo, je Tončka nabrala iz različnih virov in prilagajala za svoje tečajnice. Večidel niso značilni le za Kras, so pa zrcalo bolj meščanskih kot podeželskih prehranjevalnih navad in idealov v njenem času. Več uvodnih zapisov govori o namenu in pomenu knjige, s katero urednica Martina Kofol vpeljuje zbirko s kulinaričnimi vsebinami, Kulinart, povezano s prireditvijo KulinArtfest v kraškem Volčjem gradu.

Iztok Ilich, Bukla 114

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...