Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 25 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Kruh = Bread

Andrej Goljat
Kruh = Bread
14,00 € 14,00 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa v vrednosti 0,42 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, rok dobave 1-3 delovne dni

Povej naprej

Založba Kmečki glas
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-203-498-6
Leto izdaje izvirnika 2018
Fotografije Cveto Sonc
Prevod Ana Inkret, Irena Sonc
Urejanje Karmen Gostinčar

Tehnične lastnosti
trda vezava
22 x 22 cm
570 g
120 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt > kuharski priročniki

Založnik o knjigi

Ena prvih slovenskih knjig o peki kruha je doživela novo, tokrat dvojezično slovensko– angleško izdajo, v kateri je na voljo skoraj 50 najboljših receptov za različne vrste kruha (ajdov, ječmenov, ovseni, rženi, krompirjev, česnov, ocvirkov, vinski, gobov ...) V knjigi najdemo tudi nasvete, kako se izogniti najpogostejšim napakam pri peki in navodila, kako pečemo z drožmi in kako v avtomatu za peko kruha. Nekaj receptov je avtor posebej priredil za pripravo kruha brez glutena ter krušnega peciva iz kruhomata.

Recenzija Bukla

»V bogati zakladnici svetovne dediščine se verjetno prav kruh kaže kot najbolj izzivalno izhodišče za sodobni čas. Ne le s številnimi načini priprave, ampak tudi z nekdanjimi pomeni in vlogami, ki jih je imel v različnih okoljih ter v določenih obdobjih. Kruh znova postaja vrednota – tokrat vrednota sodobnosti. Vendar ne kot nostalgija ali romantični pogovor z dediščino, pač pa kot izziv sodobni ustvarjalnosti. V naše pogosto odtujene, sprte, atomske, betonske vsakdanjike in praznike vnaša sestavino kakovosti, naša omizja z njim spet pos tajajo okolja obogatenih duhovnih spoznanj,« je v spremni besedi zapisal etnolog Janez Bogataj. In ker brez moke ni kruha, nam avtor mnogih knjižnih uspešnic, veliki mojster kulinarike in slaščičarstva, Andrej Goljat, najprej predstavi številne bolj ali manj znane krušne in nekrušne vrste moke, kvas in kvasne nastavke ter druge pripomočke za pripravo testa, potem pa smo že pri receptih. Ajdov, rženi, graham, makov, česnov, pikantni, fižolov, gobov, koruzni, mlečni, kmečki, krompirjev, pirin, pehtranov, korenčkov, grahov, bučkin, ocvirkov, konopljin … Kruh za vse okuse in za vse vrste jedcev. Nekaj je tudi krušnega peciva in brezglutenskih receptov. Dvojezična knjiga (slovensko-angleška), opremljena z mamljivimi fotografijami, je tudi lepo (in uporabno) darilo za prijatelje po svetu.

Renate Rugelj, Bukla 143

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...