Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 25 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0
Kruh -35%
14,90 € 22,90 € Prihrani 8,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa v vrednosti 0,45 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, rok dobave 1-3 delovne dni

Povej naprej

Založba Narava
Leto izdaje 2012
ISBN 978-961-6893-12-1
Naslov izvirnika Brot
Leto izdaje izvirnika 2011
Fotografije Julia Hoersch
Prevod Katja Jenčič
Urejanje Metka Bartol

Tehnične lastnosti
trda vezava
27,5 x 21,5 cm
870 g
168 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt > kuharski priročniki

Založnik o knjigi

Naj po svežem kruhu zadiši tudi v vaši kuhinji!!

70 receptov za telo in dušo izpod peresa uglednega pekovskega mojstra: od domačih kruhov in mednarodnih klasikov prek sladkih kruhov za zajtrk do prefinjenih posebnih kruhov
z dodatki.

Seveda ne manjkajo osnovni recepti za beli kruh iz modela, hiter rženi kruh in nastavek za domače kislo testo. Vaše pekarske veščine bodo obogatili še številni nasveti in namigi za peko kruha, podrobni in nazorni slikovni prikazi pa vas bodo korak za korakom zanesljivo vodili, da boste spekli dišeč in hustljav kruh.

Nekaj receptov klasičnih, posebnih in sladkih kruhov:
• Kmečki hlebec
• Pirin kruh iz kislega testa
• Hrustav koruzni kruh
• Kruh s kislim zeljem
• Sredozemski krušni polž
• Proseni kruh s konopljo
• Kokosovo-ingverjev kruh
• Pogača z ananasom in čilijem

Recenzija Bukla

Človeku, s katerim lomimo kruh, naklonimo prijateljstvo in zaupanje … je v spremni besedi zapisal dolgoletni pekovski mojster, ki že tretjo generacijo vodi eno najboljših pekarn v Nemčiji. Svoje znanje in zamisli je najprej strnil v deset temeljnih spoznanj, ki razkrijejo bistvene sestavine vsakega kruha, načine pravilnega vzhajanja, tehtanja, gnetenja (Kdor gnete ta zmaga!), počivanja, oblikovanja in še druge male skrivnosti za dobro peko. Od osnovnih receptov za klasičen kruh, kmečki hlebec, do sladkih, zrnatih, prefinjenih in čisto posebnih kruhkov vas vodijo čudovite fotografije, lepo razloženi postopki in uporabni namigi.

Renate Rugelj, Bukla 86-87

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...