Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Kruh z drožmi

Popoln priročnik za peko s kislim testom z recepti za kruhe ter slano in sladko pecivo
Nataša Đurič
Kruh z drožmi
29,70 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Dedal
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-6612-69-2
Leto izdaje izvirnika 2017
Fotografije Nataša Đurič
Urejanje Katja Jenčič

Tehnične lastnosti
trda vezava
28,5 x 21 cm
1.280 g
296 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt > kuharski priročniki

Povej naprej

Založnik o knjigi

Najpopolnejši slovenski priročnik za peko kot nekoč. Recepti za kruh, slano in sladko pecivo ter dobrote s kruhom in za na kruh. 40 receptov, nazorne fotografije korak za korakom! Ste vedeli, da lahko spečete kruh tudi brez kocke kvasa? Seveda, kruh lahko zamesimo tudi samo iz moke, vode in soli! Če namreč mešanico vode in moke pustimo nekaj časa, se v njej zgodi vse živo. Dobesedno. Na delu so namreč bakterije, ki povzročijo, da kruh zraste. In to mešanico moke in vode imenujemo droži ali kislo testo.

o avtorici

Nataša Đurić, po poklicu geodetinja in raziskovalka, v prostem času pa mojstrica peke z drožmi in blogerka, je leta 2011 začela raziskovati skrivnostni svet bakterij in kvasovk, ki moko in vodo spremenijo v kruh. Svoje znanje je delila na svojem blogu in izjemno priljubljenih delavnicah doma in v tujini, zdaj pa ga je skupaj s številnimi domiselnimi recepti zbrala v knjigi, ki jo pripravlja v sodelovanju z revijo Dober tek.


O knjigi

Najpopolnejši slovenski priročnik za peko kot nekoč. Recepti za kruh, slano in sladko pecivo ter dobrote s kruhom in za na kruh.

40 receptov, nazorne fotografije korak za korakom!

Ste vedeli, da lahko spečete kruh tudi brez kocke kvasa? Seveda, kruh lahko zamesimo tudi samo iz moke, vode in soli! Če namreč mešanico vode in moke pustimo nekaj časa, se v njej zgodi vse živo. Dobesedno. Na delu so namreč bakterije, ki povzročijo, da kruh zraste. In to mešanico moke in vode imenujemo droži ali kislo testo.
Tako so kruh pekli naši predniki, preden je na police prišel industrijski kvas, in danes je taka peka kruha znova izjemno priljubljena. Ne le zato, ker je kruh čudovito mehak s hrustljavo skorjico, ampak tudi laže prebavljiv, polnejšega okusa in obstojnejši. In iz drožnega testa lahko spečemo vse, kar naredimo iz kvašenega: kruhe in pice, krofe, pogače in kolače, buhteljne in babke ... droži lahko dodamo celo v testo za palačinke!
V kuharski knjigi, ki je v resnici najpopolnejši slovenski priročnik za peko z drožmi, nas izkušena slovenska avtorica korak za korakom prepričljivo vodi pri pripravi droži, opozarja na najpogostejše napake in odgovarja na najpogostejša vprašanja. Knjigo popestri z osebnimi anekdotami in dodaja 40 odličnih in pestrih receptov, ki bodo hitro postali vaš najokusnejši hobi.
Z natančnimi besedili, odličnimi avtorskimi fotografijami in vrhunskim oblikovanjem je to knjiga, ki si jo bodo na svojih policah želeli vsi ljubitelji kruha. Nenazadnje je to prva slovenska knjiga o peki z drožmi.

Recenzija Bukla

Droži ali »kislo testo« so mešanica moke in vode, s kakršno so kruh, pogače ter sladka in slana peciva pekli v starih časih, torej pred razširitvijo industrijskega kvasa. Zaradi bakterij je testo prav tako vzhajalo, le da je trajalo nekaj dlje časa. Taki pekovski izdelki so – tako vsaj kažejo slike ob štiridesetih predstav ljenih receptih v knjigi – znotraj rahli, njihova skorjica pa je bolj čvrsta. In tak kruh je trajnejši, seveda pa za uspeh potrebujemo nekaj znanja, kakovostne sestavine in ščepec soli. Avtorica Nataša Đurić nas zapeljuje tudi z lepinjami, čabatami, hamburgerji, buhtlji, grisini in krekerji, na koncu pa predstavi še brezglutensko peko z drožmi. Da bi čas tekel počasneje.

Žiga Valetič, Bukla 140

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...