Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 25 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0
KRUHarije & CUKRnije
24,94 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Cankarjeva založba
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-282-233-0
Fotografije Tomo Jeseničnik
Urejanje Nina Žitko Pucer

Tehnične lastnosti
trda vezava
27 x 19 cm
960 g
212 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt > kuharski priročniki

Recenzija Bukla

Bi radi, da ob dolgih jesensko-zimskih popoldnevih in večerih iz domače pečice ali peči zadiši po čem slastnem, sladkem ali slanem? Vzemite v roke knjigo pekovskih in slaščičarskih mojstrov z Biotehniškega izobraževalnega centra (BIC) Ljubljana, ki dnevno pripravljajo imenitne stvari, in naj vas njihove stvaritve nagovorijo k ustvarjanju. Avtorji receptov so učitelji, ki poučujejo v omenjenem centru ter svoje bogato znanje in izkušnje delijo med dijake, zdaj pa jih preko več kot sto objavljenih receptov za pripravo različnih vrst kruha in peciva radodarno trosijo še drugim. Med njimi so številni zelo preprosti, našli pa boste tudi takšne, ki ljubiteljem ustvarjanja domačih dobrot predstavljajo izziv – takšnega, ki na koncu vendarle zagotavlja uspeh! Prvi del knjige, ki jo bogatijo slikovite fotografije, bo navdušil vse, ki bi radi na mizo poleg tradicionalnih vrst kruha dali še kakšne manj običajne, denimo pletenko s krompirjem, česnom in peteršiljem, pirine bučke, poprtnik ali morda Miklavžev kruh. Drugi del knjige bo navdušil zaprisežene sladkače: na svoj račun bodo prišli tako ljubitelji nežnih piškotov, kot so razpokančki, španski janeževi obročki, ajdovi srčki in še kaj, kot oboževalci vseh vrst pit, zavitkov, kolačev ter drugih sladkosti. Prava paša za oči in obenem odličen navdih za vse, ki imajo v sebi vsaj kanček želje po peki!

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 138-139

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...