Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Kuhamo in pečemo brez glutena

Okusne jedi brez žit, ki vsebujejo gluten
Christiane Schäfer, Sandra Strehle
Kuhamo in pečemo brez glutena
22,98 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Za zdravo življenje
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-01-5324-5
Naslov izvirnika Glutenfrei kochen und backen
Leto izdaje izvirnika 2015
Fotografije Jörn Rynio
Prevod Maja Šukarov
Urejanje Sandra Šukarov

Tehnične lastnosti
mehka vezava
20 x 16,5 cm
410 g
192 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt > kuharski priročniki

Povej naprej

Založnik o knjigi

Se je vaše telo dokončno uprlo glutenu? Naj bo vzrok celiakija ali blažja oblika občutljivosti za gluten, razloga za skrb ni več.

Danes je na voljo veliko živil, s katerimi lahko ustvarimo enako okusne in hranljive jedi kot iz najpogostejših žit: hrustljavi kruh, bogate mislije za zajtrk, sočne torte, kolače in testenine. Da o veličastnih jedeh z zelenjavo, ribami in mesom niti ne govorimo.

V priročniku boste našli vse potrebne nasvete za delo v kuhinji, kjer je treba ločevati brezglutenska in glutenska živila, namige in zvijače za popoln uspeh pri peki brezglutenskih peciv in odlične recepte za zajtrk, prigrizke, malice in glavne obroke, ki bodo navdušili prav vse.

Avtorici priročnika sta Christiane Schäfer, diplomirana ekotrofologinja (certificirana prehranska svetovalka) in avtorica več knjig o prebavljivosti živil in boleznih prebavnega trakta ter Sandra Strehle, diplomirana dietetičarka, prehranska strokovnjakinja za alergologijo, predavateljica in samostojna prehranska terapevtka.

Recenzija Bukla

Gluten, po slovensko tudi lepek, je glavna sestavina domorodnih vrst žit, skriva pa se tudi v številnih predelanih izdelkih. Poleg ljudi, ki so oboleli za celiakijo, se glutena zaradi vnet­nih lastnosti danes izogibajo tudi mnogi drugi. Avtorici sodobnega priročnika, certificirani prehranski strokovnjakinji, zato sprva razložita osnovno teorijo glutena, škroba in brezglutenskih nadomestkov, in svetujeta ureditev družinske kuhinje, kadar se mora kakšen od članov glutenu odpovedati v celoti. Nihče si zaradi diete ne želi pristati na enolični in neokusni prehrani, zato sta zbrali več ducatov brezglutenskih receptov, od palačink, kruha, juh, namazov, solat, polpetov, narastkov, enolončnic, mesnih in zelenjavnih jedi, pa tudi sladic, tort, rogljičkov in sladkih kolačev. Naj bo vzrok celiakija ali katera druga oblika občutljivosti za gluten, s to knjigo vam ne bo zmanjkalo idej za kuho in peko.

Renate Rugelj, Bukla 146

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...