Založba | Vale-Novak |
Leto izdaje | 2009 |
ISBN | 978-961-259-057-4 |
Fotografije | Peter Bratuša |
trda vezava
432 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt > kuharski priročniki
Recenzija Bukla
Luka (založnik, urednik, pisatelj in kuhar) in Valentina (direktorica mode, recenzentka, kolumnistka in kuharica) sta skuhala že veliko jedi in prav tako prevedla mnogo kuharskih knjig, ki so postale zaščitni znak njune založbe. Gurmani pa ju poznajo tudi po kuharski oddaji, ki nosi isto ime kot njuna prva kuharica, v kateri sta združila kuharsko znanje, ki sta si ga vsak zase nabirala že od otroštva in kasneje tudi skupaj. Mnogo receptov sta spremenila, jim kaj dodala, nekaj odvzela in na ta način poustvarila edinstvene jedi. Kot trdita sama, so njuni recepti preprosti in ne zahtevajo mojstrskega znanja ter so primerni tako za družino kot prijatelje in poslovne partnerje. Avtorja sta k vsaki jedi ponudila krajšo razlago o njenem izvoru ali uporabi, skozi besedilo pa živahno komunicirata z bralcem. Na ta način mu dvigneta samozavest in voljo, da si receptov in jedi ne bo le ogledoval v knjigi, temveč se bo tudi sam preizkusil v vlogi kuharskega mojstra.
Jure Preglau
© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.
Sorodne knjige
-
Fižol – na žlico, v solati, kot glavna jed in kot sladica Od ribničana in češnjevca do maslenca in adzukija; z receptom za slovito fižolovo torto 27,00 € Dodaj v košarico
-
Kako ozdravimo s hrano Odkrijte živila zoper bolezni, ki terjajo največ življenj! 29,90 € Dodaj v košarico