Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 25 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Med v pijačah in jedeh

Andrej Goljat
Med v pijačah in jedeh
12,50 € 12,50 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa v vrednosti 0,38 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, rok dobave 2-4 delovnih dni

Povej naprej

Založba Kmečki glas
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-203-445-0
Fotografije Janko Božnar, Cveto Sonc
Urejanje Tanja Žgajnar Novak
Uvodna beseda Malči Božnar

Tehnične lastnosti
mehka vezava
20 x 15 cm
310 g
159 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt > kuharski priročniki

O knjigi

Znana čebelarka Malči Božnar nas v uvodnem besedilu poduči o bogastvu medu in drugih čebeljih pridelkov, kulinarični mojster Andrej Goljat pa nas navduši, da obogatimo svoje jedilnike z enkratnimi recepti z uporabo medu. Ne samo kot sladilo ali namaz, med lahko uporabimo pri pripravi izvrstnih hladnih in toplih napitkov in številnih enkratnih sladic. Zanimivi so tudi recepti za solate, testenine, mesne in ribje jedi z medom. Med je odličen dodatek, ki daje jedem poseben in polnejši okus. S tem ko jedem dodamo med, dodamo svoji prehrani še košček...

Recenzija Bukla

Med velja za najstarejše sladilo na svetu, saj so ga menda uporabljali že pred več milijoni let in je v ljudskem izročilu pogosto povezan s čaščenjem bogov in slavljenem vladarjev. Njegova sestava je odvisna od njegovega botaničnega in geografskega porekla, v glavnem pa ločimo dve vrsti medu glede ne njegov izvor – cvetlični ali nektarni med ter gozdni ali manin med. Med je zaradi sladkorjev (fruktoze in glukoze) lahko hrana in pomemben vir energije, zaradi antioksidantov in snovi, ki zavirajo rast bakterij in kvasovk ter antiseptičnih in antibakterijskih lastnosti pa ga štejemo tudi med naravna zdravila. V knjižici so zbrani in predstavljeni številni recepti za medene hladne in tople napitke, za mesne in ribje jedi z medom, za testenine, rižote, solate in medene sladice ter kruh, kar dokazuje, da je zelo primeren tudi za vsakodnevno pripravo različnih jedi in pijač.

Renate Rugelj, Bukla 112-113

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...