Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Meso s tradicijo in okusom

Dušan Belšak
Meso s tradicijo in okusom
21,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Kmečki glas
Leto izdaje 2013
ISBN 978-961-203-401-6
Leto izdaje izvirnika 2013
Fotografije Cveto Sonc
Urejanje Savina Dreu

Tehnične lastnosti
trda vezava
26,5 x 21,5 cm
830 g
140 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt > kuharski priročniki

Založnik o knjigi

Za pestro zdravo prehrano in gastronomske užitke je meso nepogrešljivo. Prehranjevalne navade se v sodobnem svetu menjajo. Čeprav mnogi pripravljajo manjše porcije mesnih jedi in manj pogosto, pa naj bodo te resnično odlične. Avtor nam v ta namen predaja več kot tridesetletne izkušnje izza štedilnika. Številni recepti za jedi iz govedine, teletine, svinjine in drobnice so predstavljeni tako, da spoznamo podrobnosti, ki so pomembne za res najboljšo jed.

Na začetku je seveda osnova – izbor kakovostnega mesa in pravega kosa za določeno jed, nato mora biti ustrezno uležano in termično obdelano. Pri vsaki vrsti mesa je na začetku poglavja nazorna skica in fotografije kosov. (Zvemo, kateri del živali predstavljajo in v kakšen namen jih je najbolje uporabiti). Ta del vsebine je v pomoč mesarju in kupcu v mesnici.

Recenzija Bukla

Meso, ki je že tisočletja sestavni del človeške prehrane, je zaradi spreminjajočih se prehranjevalnih navad in trendov pogosto zapostavljeno ali celo izključeno iz kulinaričnih razprav. Avtor se je odločil, da bo, po 35 letih izkušenj in dela za štedilnikom vsaj nekaj (več kot petdeset) svojih mojstrovin delil z bralci in razodel marsikatero skrivnost in idejo za boljšo pripravo mesnih jedi. Tako nas nauči pripraviti različne jedi od naravnega zrezka, ki velja za kralja med zrezki, do sočnega telečjega paprikaša, čebulne bržole, svinjske krače in vse do zarebrnice, odojka in nadevanih paprik. Slikovno bogata kuharica je v celoti plod domačega znanja.

Renate Rugelj, Bukla 93

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...