Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0
Meso
39,96 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-01-4689-6
Naslov izvirnika The Meat Cookbook
Leto izdaje izvirnika 2014
Prevod Mojca Vodušek
Urejanje Nina Žitko Pucer

Tehnične lastnosti
trda vezava
28 x 23,5 cm
1.580 g
320 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt > kuharski priročniki

Povej naprej

Založnik o knjigi

Poznajmo kose mesa – obvladajmo kuharske tehnike – preizkusimo več kot 300 receptov!

Meso je popolna kuharska knjiga o mesu, obsega namreč kar 320 strani velikega formata, na katerih je prav vse, kar potrebujemo, da postanemo mojster priprave mesa. Z njeno pomočjo se bomo naučili prepoznavati meso najvišje kakovosti, izvedeli, zakaj je pomembno poznati posamezne kose, znali bomo uležati meso, preveriti stopnjo pečenosti … in pripraviti več kot 300 jedi z vsega sveta iz perutnine, svinjine, jagnjetine in divjačine. Med njimi so na primer: jagnječje stegno z žara po maroško, počasi pečena svinjska potrebušina in govedina po keralsko.

Iz mesa bomo izvabili najboljše, pri tem nam bodo pomagali recepti, pisani po korakih, ter številne nazorne barvne fotografije samih okusnih jedi.

Recenzija Bukla

Avtorica osmih knjig velja za največjo poznavalko zgodovine hrane in je za svoje delo na področju vzreje srnjadi (pred več kot tridesetimi leti sta bila z možem prva, ki sta v Veliki Britaniji začela gojiti srnjad) prejela čast ni naslov angleške kraljice. V študijsko natančni, obsežni in slikovno bogati monografiji poleg osnovnih lastnosti mesa predstavi tudi pripravo in obdelavo različnih mesnin, od sočnega kuhanja, prekajevanja do toplotne obdelave na žaru, v pečici, v ponvi, v sopari, v jami itd. ... Za vse vrste mesa (perutnina, svinjina, govedina, teletina, divjačina ...) predstavi uvodne nasvete za nakup, obdelavo in druga priporočila, ki jih začini s številnimi konkretnimi recepti in znamenitimi jedmi iz vsega sveta. Običajnega piščanca npr. priporoča kot slastno filipinsko adobo, severnoafriški tažin, indijsko tikka masalo, francosko cassoulet idr. Pri svinjini ponuja škotske, švedske, bavarske in poljske tradicionalne jedi, pa madžarski golaž, kitajsko, japonsko in drugo azijsko cvrtje. Enako velja za govedino, teletino, jagnjetino, ki jih poleg klasičnih zrezkov, burgerjev in poleptov lahko uporabimo za pripavo malo drugačnih jamajških, mehiških, maroških in drugih mesnih jedi. Čeprav z uživanjem mesnih jedi ne gre pretiravati, je več kot 300 mesnih receptov na enem mestu gotovo knjiga, ki bo razveselila marsikaterega ljubitelja mesa.

Beti Hlebec, Bukla 132-133

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...