Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Moja sredozemska dieta

Najboljši in najbolj zdrav način prehrane v novi dobi medicine
Lejla Kažinić Kreho
Moja sredozemska dieta
29,50 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Modrijan
Leto izdaje 2013
ISBN 978-961-241-727-7
Naslov izvirnika Moja mediteranska dijeta
Leto izdaje izvirnika 2012
Fotografije Tomislav Čuveljak, ... [et al.]
Prevod Maja Novak
Urejanje Špela Fortuna

Tehnične lastnosti
mehka vezava
24 x 20 cm
560 g
159 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt > kuharski priročniki

Založnik o knjigi

Sredozemska prehrana ni samo hrana, je tudi in predvsem način življenja. Je zdrav izbor jedi in simbol življenja ljudi na mediteranskem prostoru, ki že na stotine let uživajo v svoji kulturi in hrani.
V knjigi Moja sredozemska dieta je predstavljena sredozemska prehranska piramida kot najbolj zdrav način življenja. Prehranska piramida sredozemskih jedcev poleg mnogo svežega sezonskega sadja in zelenjave, gob, polnovrednih žitaric ter svežih mediteranskih začimb za bogastvo okusov priporoča tudi uporabo hrane iz organske pridelave.
Da bi ostali zdravi, energični in lepi, je treba poleg uravnotežene prehrane poskrbeti tudi za redno telesno aktivnost in počitek, velik pomen pa dr. Lejla Kažinić Kreho pripisuje tudi druženju pri mizi in skupnemu pripravljanju in kuhanju obrokov.

Recenzija Bukla

Hrvaška nutricionistka je ena najbolj medijsko aktivnih svetovalk v tem delu Evrope glede sodobnih prehranskih dognanj. In kakšna so ta dognanja? Če je v prejšnjih knjigah Prehrana 21. stoletja za ženske in Prehrana 21. stoletja za moške posvetila največ pozornosti konkretnim zdravstvenim učinkom posameznih jedi in hranil, nam tokrat postreže s knjigo receptov, izhajajočih iz nove piramide sredozemske prehrane, ki nekoliko drugače razvrsti jedi znotraj klasične prehranske piramide. Zdaj igrajo ključno vlogo sveže sadje in zelenjava, oreščki pa tudi gobe, polnozrnata živila in napitki. Recepti so domišljeni in razgibani, z okusom po morju in prihajajočih mesecih, ko bo zaradi sezonske dostopnosti po dolgi sivi zimi spet mogoče dlje časa uživati svežo hrano.

Žiga Valetič, Bukla 89-90

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...