Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 25 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Odkrivajmo stare modrosti

Hrana nove dobe: Fermentirana hrana, kombinacija hrane, kokosova maščoba, brezgutenska hrana, živa hrana
Miha Berčič, Mateja Tea Dereani
Odkrivajmo stare modrosti -10%
31,50 € 35,00 € Prihrani 3,50 €
Za pridobitev Buklinega bonusa v vrednosti 0,95 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, rok dobave 1-3 delovne dni Brezplačna poštnina

Povej naprej

Založba Dereani in družbeniki
Zbirka Matejina veganska kuhinja
Leto izdaje 2012
ISBN 978-961-93034-1-2
Leto izdaje izvirnika 2012
Fotografije Miha Črnigoj, ... [et al.]

Tehnične lastnosti
mehka vezava
23 x 16 cm
560 g
168 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt > kuharski priročniki

Založnik o knjigi

Knjiga obsega 50 receptov, kuhanih in presnih razdeljenih v sklope:
- juhe,
- glavne jedi,
- kruhe, namaze, prigrizke,
- sladice,
- solate in napitke.

Večina receptov je brezglutenskih in kar nekaj iz starih žit: pire, prosa, kvinoje, amaranta in seveda tako priljubljene ajde. Celo poglavje je posvečeno brezglutenski hrani, razloženo je, kakšna je razlika med  današnjo in starodavno pšenico, zakaj je pira bolj prebavljiva od pšenice. Beseda teče  tudi o pozitivnih lastnostih fermentirane hrane, kamor prištevamo, ne samo kislo zelje, ampak tudi miso, umeboši pasto, olive in še.  Eno poglavje je posvečeno kokosu, kokosovi maščobi in jedem, ki to vsebujejo. Kar nekaj je receptov iz Šri lanške kuhinje, na osnovi kokosa, seveda prirejenih za Slovenskega jedca. Govora je tudi o tem, zakaj  dobimo več hranljivih sestavin iz živil, če jih namakamo ter kakšno vlogo imajo pri tem alge.

Za konec je dodano še  poglavje o kombinaciji hrane, s čim kombiniramo žitarice, stročnice, sadje in druga živila. Vse to je  razloženo z vidika prebave in encimov, ki se sproščajo v našem telesu ob določeni hrani.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...