Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 25 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Odprta kuhna

Odprta kuhna
24,99 € 24,99 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa v vrednosti 0,75 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, rok dobave 1-3 delovne dni

Povej naprej

Založba Totaliteta
Leto izdaje 2014
ISBN 978-961-92970-9-4
Fotografije Jaka Birsa
Uredil Valentina Smej Novak

Tehnične lastnosti
trda vezava
29 x 23 cm
192 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt > kuharski priročniki

O knjigi

Kulinarični fenomen s Pogačarjevega trga zdaj tudi v knjigi. Natančno razloženi recepti in postopki za domačo rabo za najbolj priljubljene jedi iz ponudbe tradicionalnih gostiln, sofisticiranih restavracij in etničnih okrepčevalnic, priložen pa je tudi pregledni zemljevid z vsemi kontakti.

Recenzija Bukla

S projektom Odprta kuhna na živilski tržnici se je Ljubljani ponudila priložnost za predstavljanje najrazličnejših oblik ulične prehrane na enem mestu po načelu odprtosti v vse smeri: kolikor več razlik, okusov in pristopov, toliko bolje. Po zamisli Liorja Kochavyja in organizatorke Enise Mujezinović je Pogačarjev trg postal prizorišče enakopravnega sobivanja kulinaričnih tradicij in sveže inovativnosti. Petki z Odprto kuhno so v dveh letih za številne Ljubljančane postali stalnica, za tujce pa doživetje, ki ohranja spomin na Ljubljano in Slovenijo. Knjiga s komentiranimi recepti z vseh vetrov po izboru urednice bo z zemljevidom in koristnimi naslovi ta krog še razširila. In potrdila, da gre za kulinarični fenomen, ki ga enakopravno ustvarjajo tako vrhunski kuharji in gostinci kot iznajdljivi samouki, ljubitelji lokalnih okusov in medkulturne pestrosti. Nič od ponujenega samo po sebi ni boljše ali vrednejše od drugega, vse ima lahko svoje zagovornike in častilce.

Iztok Ilich, Bukla 112-113

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...