Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Omake, prelivi in namazi

Mirjam Grilc
Omake, prelivi in namazi

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Povej naprej

Založba Kmečki glas
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-203-447-4
Fotografije Eva Legiša
Urejanje Savina Dreu

Tehnične lastnosti
mehka vezava
20 x 15 cm
290 g
143 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt > kuharski priročniki

O knjigi

Avtorica se je pred pripravo knjige postavila v vlogo izpraševalca med prijatelji in znanci in spoznala, da se večinoma poslužujejo vnaprej pripravljenih in konzerviranih omak, prelivov in namazov. A tako pogosto izgubimo pravo bogastvo okusov. Omake a so zelo pomembni in delikatni dodatki k zelenjavnim, mesnim ali ribjim jedem, zato moramo biti pozorni predvsem na to, da glavno jed z njimi le podpremo, izboljšamo. Namazi in prelivi so sicer nekoliko manj zahtevni, bolj samostojni. Za pripravo večine odličnih domačih omak, prelivov in namazov niti ne potrebujemo veliko časa, dovolj so kakovostne sestavine in kuharska domišljija, ki jo lahko obogatimo s pestrim izborom receptov iz nove knjige. S tem postavimo piko na i mnogim znanim jedem.

Recenzija Bukla

Priljubljena zeliščarica, biokmetovalka in avtorica več zeliščarskih knjižnih uspešnic (Zeliščna kuharija, Čarobni zeliščni vrt, Zeliščarica z gore …) je pričujoči priročnik menda pripravila zelo spontano in v njem skrbno obdelala različne domače recepte za pripravo omak, prelivov in namazov, ki so pogosto pika na i kaki povsem vsakdanji jedi. Če ste do zdaj ob testeninah in mesu delali le gobovo ali hrenovo omako ali pa bešamel, boste zdaj lahko klasične jedi obogatili še z ingverjevo, kokosovo, fižolovo, čemaževo in še marsikatero drugo omako, solato pa zabelili s kakijevim, komarčkovim ali mango prelivom. Prigrizke in malice pa vam bodo poleg klasičnega tunovega ali česnovega namaza zdaj izboljševali tudi artičokini, avokadovi, čičerkini, korenčkovi in drugi okusni namazi. Slastne ideje za vroče poletne dni.

Renate Rugelj, Bukla 112-113

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...