Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Osrčje tradicije: po poteh kuharskega mojstra Uroša Štefelina

Zgornja in Osrednja Gorenjska
Vesna Kropf
Osrčje tradicije: po poteh kuharskega mojstra Uroša Štefelina Novo
44,90 € 44,90 € Prihrani 0,00 €
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni Brezplačna poštnina (v Slovenijo)

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Chiara
Leto izdaje 2024
ISBN 978-961-7205-26-8

Tehnične lastnosti
mehka vezava
25 x 19 cm
570 g
145 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt
turizem in vodniki
kulinarika, dom in vrt > kuharski priročniki

Povej naprej

Založnik o knjigi

Avtentične gorenjske zgodbe in posodobljeni recepti z Michelinovo zvezdico nagrajenega kuharskega mojstra Uroša Štefelina.

»Zame je največje zadovoljstvo, ko gost poje kakšno od teh prenovljenih starih jedi in mi reče, da se spomni tega okusa iz otroštva.« Uroš Štefelin  

Delo Vesne Kropf, ki je nastalo v sodelovanju s priznanih kuharskim mojstrom Urošem Štefelinom, vas popelje na očarljivo potovanje skozi Zgornjo in Osrednjo Gorenjsko, kjer se prepletajo zgodbe, tradicije in recepti, ki predstavljajo bogato kulturno dediščino tega območja.

V knjigi boste našli:

  • Zgodbe in izročila: Pripovedi ljudi, ki so skozi generacije ohranjali in prenašali dragocene tradicije, polne modrosti in kulturne dediščine.
  • Avtentične recepte: Tradicionalne jedi, ki jih je Uroš Štefelin posodobil za sodobne okuse, a ohranil njihovo bistvo. Vsak recept je skrbno izbran in preizkušen, da ohranja avtentičnost in pristnost okusov.
  • Kulturno dediščino: Opise različnih običajev, rokodelskih spretnosti in življenjskih slogov, ki so del gorenjske kulturne dediščine. Spoznali boste bogastvo tradicij, ki so se skozi stoletja oblikovale in preoblikovale, ter njihov pomen za sodobno življenje.

Kuharski mojster Uroš Štefelin iz Hiše Linhart v Radovljici, ovenčan z Michelinovo zvezdico in zeleno zvezdico za trajnost, je s svojimi kuharskimi spretnostmi in globokim razumevanjem lokalnih sestavin pomembno prispeval k nastanku te knjige. S svojimi prizadevanji je dokazal, kako je mogoče tradicionalne recepte dvigniti na novo raven, hkrati pa ohraniti njihovo izvirnost in dušo.

Knjiga je obogatena s fotografijami Mateje Jordović Potočnik, ki dodatno prispevajo k avtentičnosti doživetja. Pridružite se čarobnemu popotovanju po Gorenjski in odkrijte zgodbe ter recepte, ki bodo obogatili vaše življenje!

Recenzija Bukla

Kuharski mojster Uroš Štefelin je ljubiteljem dobre hrane znan po užitkih, ki jih je nudila najprej Vila Podvin, sedaj pa radovljiška Hiša Linhart. Obe hiši presežnih okusov in zaokroženega estetskega doživetja hrane sta ustvarila z Marcelo Klofutar, izvršno direktorico skup­nih projektov. Njun prepoznavni znak je pretanjen občutek za skladnost dobrega, lepega in zdravega, njuno vodilo prenovljena tradicija. Ob zavedanju, kako pomembno je pri tem povezovanje v lokalnem okolju, sta ustvarila mrežo sodelavcev, ki jih knjiga predstavlja s sliko in besedilom. Spoznamo kovača, ki je chefu Štefelinu ustvaril ročno izdelan nož z ročajem iz lesa hruške tepke, takšen, ki zdrži več generacij, izvemo, kdo mu je iz hruškovega lesa izdelal leseno desko, kdo izdeluje prelepo lončenino, na kateri vam postrežejo v Hiši Linhart … Prvi del knjige predstavlja najboljše ustvarjalce Zgornje in Osrednje Gorenjske, med drugim tudi člane glasbene in gostinske družine Avsenik. Drugi del sestavljajo recepti v duhu prenovljene tradicije, tretji del pa razkriva zgodbe Štefelinovih pridelovalcev in dobaviteljev. Avtorica knjige je Vesna Kropf, pobud­nica projekta Osrčje tradicije.

Maja Črepinšek, Bukla 182

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...