Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0
Oves = Oats

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Povej naprej

Založba Kmečki glas
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-203-488-7
Leto izdaje izvirnika 2019
Fotografije Tomo Jeseničnik

Tehnične lastnosti
trda vezava
21 x 21 cm
550 g
121 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt > kuharski priročniki

Založnik o knjigi

Izšla je nova dvojezična monografija o zanimivem žitu. Knjiga je povsem enako zasnovana (tudi avtorji so isti) kot druge uspešnice iz te zbirke o ajdi, prosu in ječmenu. Prinaša znanje o ovsu in predvsem recepte za njegovo uporabo pri pripravi odličnih zdravih obrokov, kruhov, slaščic, peciva. Oves ima bogato prehransko vrednost. Doslej smo ga mnogi uporabljali le kot ovsene kosmiče za zajtrk, v novih receptih pa spoznamo še mnoge druge načine uporabe kosmičev. Ovsena moka pa dolgo sploh ni bila prisotna na našem trgu, zdaj imamo tudi v Sloveniji mlinarje z ovseno moko. Vedno bolj je priljubljeno postaja ovseno »mleko« (ovseni napitek), ki se odlično uporablja v slaščičarstvu in pri kuhi.

V knjigi je 45 receptov za okusne jedi, zato bo gotovo prispevala k večji uporabi ovsa in k razvoju novih, zdravih lokalnih jedi.

Recenzija Bukla

Po prvih treh dvojezičnih monografijah o žitih, Ajda = Buckwheat (2014), Proso = Millet (2016) in Ječmen = Barley (2017), prihaja nova knjiga, enako zasnovana kot njene predhodnice, ki jo je pripravila ekipa istih, že dobro utečenih avtorjev. Knjiga je v grobem razdeljena na dva dela: v prvem, uvodnem delu so predstavljeni izvor ovsa (ste vedeli, da v Evropi pridelujemo dve vrsti, navadnega in manj znanega črnega, ki ga nekateri imenujejo tudi tanki ali španski oves?), postopek pridelave in uporaba ter podatki o hranilni vrednosti (oves odlikuje predvsem višja vsebnost beljakovin, imajo jih do 15 % ali več, kar je glede na druga žita precej višja številka), drugi del pa sestoji iz 45 receptov za okusne jedi, ki jih lahko postrežemo kot samostojne ali priloge, tudi številni recepti za več kot okusne slaščice ne manjkajo. Vsekakor odlična novost te kvalitetno zasnovane zbirke.

Vanja Jazbec, Bukla 149

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...