Založba | Vita |
Leto izdaje | 2019 |
ISBN | 978-961-94285-2-8 |
Naslov izvirnika | A bird in the hand |
Leto izdaje izvirnika | 2015 |
Fotografije | Laura Edwards |
Prevod | Tanja Rojc |
Urejanje | Tanja Rojc |
trda vezava
28 x 21,5 cm
1.130 g
224 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt > kuharski priročniki
Založnik o knjigi
»Vse, kar skuha Diana Henry, bi pojedel.«
- Yotam Ottolenghi
Recenzija Bukla
Dejstvo je, da velja pečen piščanec za eno izmed najbolj priljubljenih živil na naših jedilnih mizah in da ga lahko pripravimo na tisoč in en način za tisoč in eno različno priložnost, od preprostih in vsakdanjih, pa tudi do precej slavnostnih. Četudi ste prepričani, da znate piščanca pripraviti na vsaj sedemnajst različnih načinov (jaz ga znam le na tri do štiri precej klasične), boste v tej fotografsko bogato opremljeni kuharici našli še za cel repertoar novih piščančjih idej in dobrot. Avtorica, britanska kulinarična novinarka in publicistka, pravi, da ima piščanec rad sadje (češnje, višnje, marelice, rdeče pomaranče, avokado …), zelenjavo (buče, črno lečo, por, fižol …), začimbe in zelišča (kurkuma, sivka, kumina, med …), pa tudi alkoholne pijače (modri pinot, rizling, šeri …), zato le pogumno skombinirajte kaj od naštetega in uživajte v slastnem sozvočju okusov.
Beti Hlebec, Bukla 148
© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.
Sorodne knjige
-
-30% Fina kuhinja za telebane Triintrideset slastnih za prste obliznit 18,20 € 26,00 € Prihrani 7,80 € Dodaj v košarico
-
Ko imajo hormoni žur Kako harmonija ponovno oživi naša čustva, misli in telo 30,97 € Dodaj v košarico
-
Domača kuhna pa to ali otroci obujajo zgodovino slovenske kulinarike; Pozabljeni recepti naših babic 24,99 € Dodaj v košarico