Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Pecivo s stevijo

Brigitte Speck
Pecivo s stevijo
19,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Celjska Mohorjeva družba, Celjska Mohorjeva družba
Leto izdaje 2013
ISBN 978-961-278-100-2
Naslov izvirnika Backen mit Stevia
Leto izdaje izvirnika 2010
Fotografije Klaus Ammann, Andreas Thumm
Prevod Miriam Drev
Urejanje Tadeja Petrovčič Jerina

Tehnične lastnosti
trda vezava
24,5 x 19 cm
440 g
87 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt > kuharski priročniki

Založnik o knjigi

Stevija je dobrodošla novica za sladkorne bolnike in vse, ki se radi sladkamo brez slabe vesti. Starodavno južnoameriško naravno sladilo si utira pot tudi v Evropo. Ker je rastlina, ki jo lahko gojimo tudi doma, kar 300-krat slajša od sladkorja, moramo pri uporabi upoštevati nekatera pravila. Švicarska nutricionistka Brigitte Speck, ki jo že dolgo preučuje, je v kuharici Pecivo s stevijo zbrala številne že preizkušene recepte za znane slaščice – brez odvečnih sladkih ogljikovih hidratov!

Priročnik v uvodu prinaša predstavitev te čudežne rastline – od zgodovinskega pregleda do botanike, načinov gojenja in uporabe različnih oblik tega sladila. Glede na visoko stopnjo sladkosti je treba pri uporabi za pripravo slaščic upoštevati določena pravila. Avtorica vse to podrobno predstavi, zato bodo vsi, ki se radi sladkajo, pa se zaradi zdravstvenih ali z debelostjo povezanih težav s sladkorjem ne smejo, gotovo navdušeni nad to prvo kuharico s stevijo v slovenščini!

Recenzija Bukla

Da brez sladkorjev ni slaščic, je jasno vsakomur, vedno več ljudi pa se tudi zaveda, da je pretirano sladkanje škodljivo, pri nekaterih obolenjih pa sploh prepovedano. Po desetletjih iskanja umetnih nadomestkov za naravne sladkorje, ki so vsi pokazali tudi slabe lastnosti, se je končno pojavila rešitev: ta se skriva v lističih sicer že dolgo znanega južnoameriškega grmička. Ta vsebuje steviozid, snov, tristokrat slajšo od sladkorja, ki je naprodaj kot bel izvleček v prahu. V receptih za pite in kolače, pogače in torte ter drobno pecivo in piškote v tej knjigi je uporabljen stevijin granulat, ki ima, kot opozarja avtorica, še druge dobre lastnosti. Je nevtralnega okusa, zlahka ga odmerjamo, predvsem pa pripravljenim jedem ne doda nobene kalorije, tako da ne zvišuje ravni krvnega sladkorja in je primeren tudi za sladkorne bolnike.

Iztok Ilich, Bukla 97-98

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...