Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Peka brez moke

Sladke dobrote brez glutena
Anja Donnermeyer
Peka brez moke

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Mladinska knjiga
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-01-5078-7
Naslov izvirnika Backen ohne Mehl
Leto izdaje izvirnika 2016
Prevod Lydia Frece
Urejanje Mitja Pucer

Tehnične lastnosti
mehka vezava
23,5 x 17 cm
430 g
128 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt > kuharski priročniki

Povej naprej

Založnik o knjigi

Recepti za preprosto peko brez glutena; bi radi kdaj poskusili ali pa morate peči brez glutena in si želite ustvarjalnih zamisli? V knjigi najdete vse sladke dobrote, kar si jih srce zaželi: sadne in kremne torte, motivne torte za otroške rojstnodnevne zabave, rezine, zelenjavne pite, ameriške piškote, mafine, tortice na palčki, praline in še mnogo več.

Z deset osnovnimi recepti za tortne biskvite brez moke lahko ustvarjate raznolike torte in pite po svojem okusu.

Recenzija Bukla

Ko sta družinska člana zbolela za celiakijo, je morala avtorica, sicer navdušena kuharica, dodobra spremeniti pripravo hrane. Misli, nasvete in seveda recepte, ki so se ji ob tem porajali, si je ves čas zapisovala in do danes izdala že tri kuharice. Poleg receptov ponuja tudi praktične nasvete, kot je recimo priporočilo, naj se izogibamo lesenih pripomočkov, če z njimi pripravljamo tudi živila z glutenom, saj se lahko v razpokah skrivajo ostanki žita. V prvem v slovenščino prevedenemu priročniku je zbrala recepte za sladke dobrote, jih razdelila v tri večja poglavja (torte, pite in kolači ter male dobrote) in opremila z vabljivimi fotografijami in uporabnimi namigi. Nabor sladic, ki polnijo to knjigo in celo notranje zavihke, kjer priročno najdemo osnovne recepte za tortne biskvite, je kot nalašč za prihajajoče praznike tako za tiste, ki jih pri sladkanju ovira celiakija kot tiste, ki zgolj iščejo kakšno svežo idejo.

Vanja Jazbec, Bukla 145

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...