Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Praznične mize

Pogrinjki in jedi
Mirjam Grilc
Praznične mize

Zaradi različnih vzrokov knjige ni možno kupiti. Za več informacij nas kontaktirajte.

Povej naprej

Založba Kmečki glas
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-203-452-8
Leto izdaje izvirnika 2016
Fotografije Eva Legiša
Urejanje Savina Dreu

Tehnične lastnosti
trda vezava
22 x 22 cm
620 g
143 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt > kuharski priročniki

Založnik o knjigi

Lepo okrašena miza je del dobrodošlice, s katero vabljencem sporočamo, da so zaželeni in da jih čaka nepozaben dogodek. Preden pa se lotimo okrasitve mize, je pomembno, da vemo, za kakšen namen, praznik krasimo mizo, za koga mizo pripravljamo.

V knjigi je opisanih 14 posebnih pogrinjkov s številnimi fotografijami, dodani pa so še jedilniki za ta namen in tudi opisi receptov zanimivih jedi. Priložnosti, ob katerih avtorica pripravlja praznične mize so različni običaji (pustovanje, čas za zaljubljene, trgatev,...), prazniki (velika noč, 1. maj, novo leto,...), srečanja (rojstni dan, nedeljsko kosilo, kostanjev piknik,...).

Recenzija Bukla

Lep pogrinjek je vedno dobrodošel, čeprav damo na mizo le cvetje, čist, zlikan prt in pisane prtičke. Tako popestrimo vsako priložnost, ko se zberemo ob mizi, družinsko ali s prijatelji, še posebej ob praznikih (veliki noči, prvem maju, božiču in novem letu), ob običajih (pustovanje, praznik zaljubljencev, praznovanje jeseni, trgatev in koline) in ob drugih srečanjih (na nedeljskem kosilu, ob praznovanju rojstnega dne, pri pikniku). Domača avtorica poleg pogrinjka predstavi tudi slovenske navade, ki jih spremljajo odlomki slovenskih pesmi, predlaga jedilnik in ponuja recepte posebnih jedi.

Katja Cingerle, Bukla 120-121

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...