Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 25 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Ribe in morski čudeži

Andrej Goljat
Ribe in morski čudeži
12,50 € 12,50 € Prihrani 0,00 €
Na zalogi, rok dobave 1-3 delovne dni

Povej naprej

Založba Kmečki glas
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-203-289-0
Fotografije Cveto Sonc
Urejanje Karmen Gostinčar

Tehnične lastnosti
mehka vezava
20 x 14 cm
300 g
152 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt > kuharski priročniki

Založnik o knjigi

Ribe so zdrava in lahko prebavljiva hrana, saj vsebujejo predvsem beljakovine in skoraj nič maščob in ogljikovih hidratov. V knjigi je zajetih skoraj 100 receptov za pripravo okusnih ribjih jedi iz sladkovodnih in morskih rib, školjk, rakov in drugih sadov morja. Prinaša nam uporabne nasvete za pripravo ribjih osnov, juh, mariniranje lososa, filiranje morskega lista, cvrtju giric, pripravi buzare, brodeta, zvitkov postrvi, nadevanih lignjev in drugih okusnih jedi.

Recenzija Bukla

(Skupen opis za knjige Ribe in morski čudeži, Jedi s perutnino in Krompir.)

Tri kuharice Andreja Goljata (in Darje Kocjan Ačko), ki so pred kratkim prišle iz ponatisa, pričajo, da založba Kmečki glas dobro ve, kaj Slovenci radi jemo. Krompir in krompirjeve jedi so naša stalnica, poleg praženega, pire in ocvrtega pa se da z njim narediti še toliko drugega. Ni samo priloga, uporabimo ga lahko za prigrizke, solate, juhe, samostojne jedi, kruh in celo sladice. V knjigi je več kot 130 receptov, ki bodo malce prenovili naše jedilnike. Knjiga Jedi s perutnino razkriva tako klasične kot tudi zelo inovativne in eksotične recepte, ki so razdeljeni na prigrizke, hladne začetne jedi, juhe in enolončnice, tople predjedi in glavne jedi; slednje zavzemajo glavnino izmed več kot 120 receptov. Tisti, katerih brbončice ob ribah in morskih sadežih vztrepetajo, bodo v tretji knjigi našli nekaj zase. Poleg skoraj 100 receptov za sladkovodne ribe in rake, bele in plave ribe, glavonožce in školjke, morske rake in ribje juhe kuharica predstavlja še nekaj osnovnih tehnik priprave ribjih jedi ter več kot ducat komplementarnih omak. Za manj vešče so recepti pospremljeni tudi s predlogi za priloge, nekatere od prilog imajo tudi svoje recepte. Receptom v teh kuharicah je preprosto slediti, pospremljeni pa so z bogatim slikovnim gradivom. Brž kuhalnico v roke!

Klara Jarc; Bukla 141

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...