Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 25 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Sladice z zelišči

Mirjam Grilc
Sladice z zelišči
15,00 € 15,00 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa v vrednosti 0,45 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, rok dobave 1-3 delovne dni

Povej naprej

Založba Kmečki glas
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-203-467-2
Leto izdaje izvirnika 2017
Fotografije Eva Legiša

Tehnične lastnosti
trda vezava
19,5 x 19,5 cm
410 g
84 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt > kuharski priročniki

O knjigi

Zelišča so zelo zdrava in s svojim okusom dopolnjujejo jedi. Mirjam Grilc, ki je v Sloveniji že prepoznavna dobra poznavalka zelišč, nam je v knjigi tokrat zaupala zanimive recepte za sladice z njimi. Dokazala je, da so zeliščne sladice nekaj posebnega, slastnega in jih moramo preizkusiti. K temu nas vabijo tudi slike v knjigi, saj so barvite in razigrane, kot se za zelišča spodobi – delo njene hčere Eve Legiša, študentke fakultete za dizajn. Očarali vas bodo: balzamika v sadni piti, bezgova rulada z borovnicami, citronka v mlečnem rižu, črna detelja v cmokih, dišeča perla v šarkeljčkih, janežev biskvit, metina potica, sivkina pečena krema, timijanova krema z ribezom, žafranov puding

Recenzija Bukla

Če vaše predstave o zeliščih bolj ali manj obsegajo sliko o nabirki in sušenju za čaje in zdravilne pripravke, vam bo ta knjiga v hipu spremenila celotni pogled nanje. Izvrstna poznavalka zelišč Mirjam Grilc je namreč zbrala obilo imenitnih receptov za sladkanje, v katerih imajo glavno vlogo (in dišečo noto) zelišča. Med recepti najdemo takšne, ki bodo usvojili tiste z manj kuharskega predznanja, kot tudi takšne, ki so izziv za vse, ki imajo s pripravo sladic že več izkušenj in bi radi preizkusili še kaj novega, drugačnega. Med prebiranjem boste spoznali, da je mlečni riž, ta klasični posladek za mlado in staro, povsem drugačen, če ga obogatimo z lističi citronke, in da običajni biskvit izzveni v ustih povsem drugače, če ga nadgradimo z janežem. Ste morda za kaj bolj eksotičnega? Denimo za lovorjev sirup v palačinkah, kamilični sladoled ali pa timijanovo kremo z ribezom? Obiščite pisani zeliščni svet Mirjam Grilc, ki je znova dokazala, da ji na področju poznavanja vsestranske uporabe zelišč pri nas ni para! Za dodatno oblizovanje slin med iskanjem navdihujočega recepta poskrbijo zares žive fotografije avtoričine hčerke Eve Legiša. Knjiga, iz katere kar dehti po najboljšem in najslajšem!

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 137

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...