Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Sladki recepti z vrtnicami

Katja Kogej, Vida Rojšek
Sladki recepti z vrtnicami

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Armulin
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-285-703-5
Fotografije Anja Korenč

Tehnične lastnosti
trda vezava
91 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt > kuharski priročniki

Povej naprej

O knjigi

Glavni cilj avtoric je bil ponuditi preproste recepte z vrtnicami za vsakogar, ne glede na kuharsko znanje in izkušnje, ter opogumiti bralce, da preko večinoma že znanih receptov spoznajo tudi okus vrtnic. V uvodnem delu knjige, ki na blizu sto straneh prinaša več kot petdeset receptov, sta avtorici predstavili ključne sestavine za ustvarjanje z vrtnicami (cvetni lističi in popki, vrtnični med, vrtnična marmelada, rožni sirup, žele in liker, eterično olje damaščanske vrtnice, rožna voda...), vsebino knjige pa zaradi preglednosti in uporabnosti razdelili v več poglavij:
Rožni zajtrk (ovsena kaša, chia puding, pikasti mafini, granola, kruhove rože...),
Sladki grižljaji (brijeva tortica, marcipan, čičerkina čokolada, mini jabolčne vrtnice, čokoladni medaljoni...),
Omamni napitki (rožni čaj, earl grey latte, rožni ledeni čaj, rožni koktejli, rožni sorbet in frape...)
ter Razkošje sladic (zvezda s šipkovo marmeladao, rikotin sladoled, panakota, rožni puding, jagodni zavitek...).
Pri izboru receptov ju je vodilo načelo, da je bistven okus in vonj, šele potem zunanji videz.

Recenzija Bukla

Katja Kogej, izvrstna poznavalka vina in jedi, ki jih na Goriškem že vrsto let žlahtnijo s cvetnimi listi in popki kraljice rož, se po knjigi Z okusom vrtnic (2008), tokrat v delovni družbi hčerke Vide Rojšek, znova vrača na področje, kjer je najbolj doma. Vrtnice, ki so, tako gojene kot divji šipki, ena njenih ljubezni, tukaj predstavlja z novimi domiselnimi recepti s sladkim skupnim imenovalcem. V uvodnem poglavju se posveča ključnim sestavinam, v nadaljevanju pa niza 33 izbranih receptov – nekaj jih je prispevala hči Vida – za posladke, ki so predstavljeni tudi na fotografijah. Razdeljeni so v štiri sklope: Rožni zajtrk, Sladki grižljaji, Omamni napitki in Razkošje sladic.

Iztok Ilich, Bukla 138-139

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...