Založba | Armulin |
Leto izdaje | 2017 |
ISBN | 978-961-285-703-5 |
Fotografije | Anja Korenč |
trda vezava
91 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt > kuharski priročniki
O knjigi
Glavni cilj avtoric je bil ponuditi preproste recepte z vrtnicami za vsakogar, ne glede na kuharsko znanje in izkušnje, ter opogumiti bralce, da preko večinoma že znanih receptov spoznajo tudi okus vrtnic. V uvodnem delu knjige, ki na blizu sto straneh prinaša več kot petdeset receptov, sta avtorici predstavili ključne sestavine za ustvarjanje z vrtnicami (cvetni lističi in popki, vrtnični med, vrtnična marmelada, rožni sirup, žele in liker, eterično olje damaščanske vrtnice, rožna voda...), vsebino knjige pa zaradi preglednosti in uporabnosti razdelili v več poglavij:
Rožni zajtrk (ovsena kaša, chia puding, pikasti mafini, granola, kruhove rože...),
Sladki grižljaji (brijeva tortica, marcipan, čičerkina čokolada, mini jabolčne vrtnice, čokoladni medaljoni...),
Omamni napitki (rožni čaj, earl grey latte, rožni ledeni čaj, rožni koktejli, rožni sorbet in frape...)
ter Razkošje sladic (zvezda s šipkovo marmeladao, rikotin sladoled, panakota, rožni puding, jagodni zavitek...).
Pri izboru receptov ju je vodilo načelo, da je bistven okus in vonj, šele potem zunanji videz.
Recenzija Bukla
Katja Kogej, izvrstna poznavalka vina in jedi, ki jih na Goriškem že vrsto let žlahtnijo s cvetnimi listi in popki kraljice rož, se po knjigi Z okusom vrtnic (2008), tokrat v delovni družbi hčerke Vide Rojšek, znova vrača na področje, kjer je najbolj doma. Vrtnice, ki so, tako gojene kot divji šipki, ena njenih ljubezni, tukaj predstavlja z novimi domiselnimi recepti s sladkim skupnim imenovalcem. V uvodnem poglavju se posveča ključnim sestavinam, v nadaljevanju pa niza 33 izbranih receptov – nekaj jih je prispevala hči Vida – za posladke, ki so predstavljeni tudi na fotografijah. Razdeljeni so v štiri sklope: Rožni zajtrk, Sladki grižljaji, Omamni napitki in Razkošje sladic.
Iztok Ilich, Bukla 138-139
© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.
Sorodne knjige
-
Domača kuhna pa to ali Otroci obujajo zgodovino slovenske kulinarike; Naslednja epizoda 24,99 € Dodaj v košarico
-
Maščobe kot gorivo Revolucionarna dieta za boj proti raku, izboljšanje umskih sposobnosti in več energije 27,90 € Dodaj v košarico
-
Varčna kuharica Za slabe in dobre čase sestavila v vojnem letu 1915 Marija Remec 19,90 € Dodaj v košarico
-
Ko imajo hormoni žur Kako harmonija ponovno oživi naša čustva, misli in telo 30,97 € Dodaj v košarico
-
Velika kuharska knjiga Hotela Sacher Kulinarični užitki starega in novega Dunaja 39,90 € Dodaj v košarico