Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Stevija

Čudežno sladilo
Brigitte Speck
Stevija
25,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Celjska Mohorjeva družba, Celjska Mohorjeva družba
Leto izdaje 2014
ISBN 978-961-278-138-5
Naslov izvirnika Stevia
Podnaslov izvirnika Süßen mit dem Wunderkraut
Leto izdaje izvirnika 2009
Prevod Miriam Drev
Urejanje Tadeja Petrovčič Jerina

Tehnične lastnosti
trda vezava
24,5 x 19 cm
600 g
136 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt > kuharski priročniki

Založnik o knjigi

Po knjigi Pecivo s stevijo, ki je kot prvi kuharski priročnik s stevijo v slovenščini leta 2013 izšla pri Celjski Mohorjevi, Stevija - Čudežno sladilo prinaša recepte za številne druge slastne dobrote, ki jih ne prištevamo vselej med sladke jedi.

Zdravo naravno sladilo
Stevija je naravno sladilo brez kalorij. Ker ne zvišuje ravni krvnega sladkorja, je primerna za ljudi s prekomerno težo, za hiperaktivne otroke, za sladkorne bolnike tipa 1 in tipa 2.

Slastne dobrote s stevijo
Osvežilne pijače, jogurti, sadni namazi, narastki, kreme, pene, sladoledi, drobno pecivo in kolači – naravno sladke sladice s stevijo.

Vkuhavanje s stevijo
Stevija je primerna tako za vkuhavanje sadja – kompote, marmelade, sirupe – , kot za vlaganje zelenjavnih sladkokislih jedi.

Pečemo s stevijo
Vse skrivnosti od potice do pit v posebni knjigi Brigitte Speck Pecivo s stevijo.

Recenzija Bukla

Tržna dostopnost že pred časom odkrite stevije, naravnega nadomestila za sladkor iz sladkornega trsa in pese, pa tudi za različne sintetične izdelke, je prinesla olajšanje za množice ljubiteljev »navadnih« sladkarij, ki so se morali zaradi zdravstvenih težav tej skušnjavi odpovedovati. Knjiga nadaljuje in dopolnjuje sporočilo Peciva s stevijo, doslej prvega pri nas objavljenega dela iste avtorice o lastnostih steviol glikozida ali steviozida, izvlečka iz medeno sladkih listov grmičaste južnoameriške rastline. Prinaša še več receptov in drugih koristnih napotkov za pripravo sladkih jedi s tem naravnim sladilom brez kalorij, razvrščenih v pet poglavij: Napitki in jogurti, Posladki, Drobno pecivo in kolači, Kompoti – marmelade – pene in Sladkokislo – čatniji. Na koncu je nanizanih še nekaj zgoščenih informacij o vlaganju in stevijinih kapljicah.

Iztok Ilich, Bukla 103

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...