Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Štruklji

100 izbranih receptov za tradicionalno slovensko dobroto
Boris Kuhar
Štruklji
24,94 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Cankarjeva založba
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-282-024-4
Fotografije Tomo Jeseničnik
Urejanje Nina Žitko Pucer

Tehnične lastnosti
trda vezava
27 x 19 cm
940 g
186 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt > kuharski priročniki

Povej naprej

O knjigi

Štruklji, ta okusna dobrota, so ena največjih slovenskih znamenitosti. Naše gospodinje in kuharji jih pripravljajo že več stoletij. V zadnjem času pa njihova priljubljenost celo narašča. Kako tudi ne bi – saj so vsestranski štruklji skromna postna ali izvrstna praznična jed, lahko so slani ali sladki, jemo jih kot glavno jed, prilogo, posladek ali kot dodatek juhi. Zanje poznamo številne tradicionalne recepte z nadevi, kot je pehtranov, skutni, orehov …, ali modernejše, na primer s hobotnico, škampi, avokadom …

Vso to raznolikost smo poskusili zaobjeti v tej knjigi s 100 recepti, ki jih je zbiral, izbral in preizkusil dr. Boris Kuhar. Namenil jih je vsem, ki štruklje radi pripravljajo in jedo, v želji, da bi ta slastna jed še dolgo bogatila slovensko kulinariko.

Recenzija Bukla

Ni veliko kulinaričnih posebnosti, ki si jih Slovenci lahko lastimo, vsekakor pa med takšne znamenitosti sodijo štruklji. Jed, ki je na krožniku lahko glavna ali pa pride kot dodatek, pozna najrazličnejše izpeljave ter načine priprave – sadne ali zelenjavne, mesne ali z oreščki. Lahko so pripravljeni iz ajdovega, krompirjevega, kvašenega, rezančnega ali vlečenega testa, enkrat so slani, drugič sladki, vselej pa gre za nekakšne zvitke, zavitke ali rolade. Boris Kuhar, eden najbolj priznanih kulinaričnih strokovnjakov, nam predstavi sto raznovrstnih receptov – od tradicionalnih do bolj modernih, s pomočjo fotografij pa priprava štrukljev postane nazorna in še bolj dostopna kuharjem začetnikom, pa tudi veščim gospodinjam na lovu za novimi domišljijskimi spodbudami.

Žiga Valetič, Bukla 116-117

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...