Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Testenine

Antonio Carluccio
Testenine
19,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Narava
Leto izdaje 2014
ISBN 978-961-6893-41-1
Naslov izvirnika Pasta
Leto izdaje izvirnika 2014
Fotografije Laura Edwards
Prevod Katja Jenčič
Urejanje Katja Jenčič

Tehnične lastnosti
trda vezava
26 x 21 cm
1.170 g
224 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt > kuharski priročniki

Povej naprej

Založnik o knjigi

Antonio Carluccio testenine ljubi, kuha in jé že osupljivih sedemdeset let. Ta čudovita nova knjiga združuje njegovo neponovljivo znanje z navdušenjem za ustvarjanje novih receptov.

Antonio nam najprej predstavi različne vrste testenin in nato pojasni, kako pravilno kombinirati omake in ustrezne testenine. Prav tako korak za korakom opiše navodila, kako lahko sami pripravimo sveže domače testenine.

Med njegovimi inovativnimi recepti, ki se jim ne moremo upreti, so različice priljubljenih klasičnih jedi in imenitne regionalne specialitete. Tu so juhe, glavne jedi, solate in celo sladice – vse od preproste pašte fižol prek svežih rezancev s pravo bolonjsko omako do resnično modernih sedanov z vodko in prekajenim lososom, literarno navdahnjene Gepardove pite ter čokoladnih rezancev.

Knjiga Testenine Antonia Carluccia ponuja mamljive recepte za vse priložnosti.

Tu je vse, kar moramo vedeti, da lahko pripravimo skledo popolnih testenin.

Recenzija Bukla

Ali ste vedeli, da so Arabci vplivali na začetek priprave testenin v Italiji? Ali da obstaja več kot 600 različnih oblik in imen testenin? Ločite mafalde, farfalline in orechiette? Veste, katera vrsta testenin se najbolje poda k izbrani omaki? Poznate zlata pravila? Avtor nam v prvem delu knjige razkriva zgodovino testenin, njihove vrste in uporabo v italijanski kuhinji, predvsem pa nam nazorno pojasni, kako jih izdelamo sami doma. V drugem delu pa poskrbi tudi za tiste, ki se ne bodo posvetili izdelavi domačih testenin, želijo pa uživati v dobrih doma narejenih omakah. Predstavi nam recepte po sklopih: testenine v juhi, testenine z omakami, sveže in polnjene testenine, testeninske solate in ostanke, ter testenine kot sladice. Zbirka receptov, ki jih je izkušeni kuhar nabiral zadnjih petdeset let, je obogatena s fotografijami, ob katerih nihče ne bo ostal ravnodušen.

Klara Jarc, Bukla 104

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...