Testenine
Antonio CarluccioZaložba | Narava |
Leto izdaje | 2014 |
ISBN | 978-961-6893-41-1 |
Naslov izvirnika | Pasta |
Leto izdaje izvirnika | 2014 |
Fotografije | Laura Edwards |
Prevod | Katja Jenčič |
Urejanje | Katja Jenčič |
trda vezava
26 x 21 cm
1.170 g
224 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt > kuharski priročniki
Založnik o knjigi
Antonio Carluccio testenine ljubi, kuha in jé že osupljivih sedemdeset let. Ta čudovita nova knjiga združuje njegovo neponovljivo znanje z navdušenjem za ustvarjanje novih receptov.
Antonio nam najprej predstavi različne vrste testenin in nato pojasni, kako pravilno kombinirati omake in ustrezne testenine. Prav tako korak za korakom opiše navodila, kako lahko sami pripravimo sveže domače testenine.
Med njegovimi inovativnimi recepti, ki se jim ne moremo upreti, so različice priljubljenih klasičnih jedi in imenitne regionalne specialitete. Tu so juhe, glavne jedi, solate in celo sladice – vse od preproste pašte fižol prek svežih rezancev s pravo bolonjsko omako do resnično modernih sedanov z vodko in prekajenim lososom, literarno navdahnjene Gepardove pite ter čokoladnih rezancev.
Knjiga Testenine Antonia Carluccia ponuja mamljive recepte za vse priložnosti.
Tu je vse, kar moramo vedeti, da lahko pripravimo skledo popolnih testenin.
Recenzija Bukla
Ali ste vedeli, da so Arabci vplivali na začetek priprave testenin v Italiji? Ali da obstaja več kot 600 različnih oblik in imen testenin? Ločite mafalde, farfalline in orechiette? Veste, katera vrsta testenin se najbolje poda k izbrani omaki? Poznate zlata pravila? Avtor nam v prvem delu knjige razkriva zgodovino testenin, njihove vrste in uporabo v italijanski kuhinji, predvsem pa nam nazorno pojasni, kako jih izdelamo sami doma. V drugem delu pa poskrbi tudi za tiste, ki se ne bodo posvetili izdelavi domačih testenin, želijo pa uživati v dobrih doma narejenih omakah. Predstavi nam recepte po sklopih: testenine v juhi, testenine z omakami, sveže in polnjene testenine, testeninske solate in ostanke, ter testenine kot sladice. Zbirka receptov, ki jih je izkušeni kuhar nabiral zadnjih petdeset let, je obogatena s fotografijami, ob katerih nihče ne bo ostal ravnodušen.
Klara Jarc, Bukla 104
© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.
Sorodne knjige
-
Ozdravitev sladkorne bolezni tipa 1 S to metodo do ozdravitve tudi drugih bolezni: sladkorna bolezen tipa 2, bolezni srca in ožilja, bolezni dihal, osteoporoza, debelost, AIDS, rak 25,00 € Dodaj v košarico
-
Anina kuhinja za nosečnice in doječe matere Odgovori na najbolj pogosta vprašanja in več kot 100 preizkušenih receptov 19,90 € Dodaj v košarico
-
-10% Negovani možgani Razstrupljanje, ki jasni misli, poglablja čustva in zagotavlja srečo 24,21 € 26,90 € Prihrani 2,69 € Dodaj v košarico
-
-30% Fina kuhinja za telebane Triintrideset slastnih za prste obliznit 18,20 € 26,00 € Prihrani 7,80 € Dodaj v košarico
-
Hrana, ki spreminja življenje Spoznajte skrivne zdravilne moči sadja in zelenjave; Medicinski medij 32,00 € Dodaj v košarico
-
Ko imajo hormoni žur Kako harmonija ponovno oživi naša čustva, misli in telo 30,97 € Dodaj v košarico