Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Tkanje življenja

Poti in stezice do življenjskega zadovoljstva in sreče
Mirjana Krizmanić
Tkanje življenja
17,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba V. B. Z.
Zbirka Prestop
Leto izdaje 2012
ISBN 978-961-6468-65-7
Naslov izvirnika Tkanje života
Leto izdaje izvirnika 2009
Prevod Milan Žlof

Tehnične lastnosti
mehka vezava
160 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt > kuharski priročniki

Povej naprej

Založnik o knjigi

Tkanje življenja je poljudno napisan psihološki priročnik za samopomoč, v katerem avtorica prof. dr. Mirjana Krizmanić taktno, korak za korakom, bralca sooča z življenjskimi resnicami, če je treba, tudi neprijetnimi. Brez pridiganja in podučevanja, kot da bi na klepetu ob kavi s toplo dobronamernostjo pripovedovala o vsakodnevnem življenju.

Krizmanićeva ne ponuja receptov, ampak skuša odpreti vrata k boljšemu razumevanju tega, kar nas osrečuje in zadovoljuje, zaradi česar je lahko življenje lepo in ga je vredno živeti. Govori o ozaveščanju ključnih stvari, da bi ustvarili temelje za ohranitev duševnega zdravja, in ponuja možne rešitve, ko se znajdemo v krizi ali težavah, med katerimi naj vsak poišče najustreznejšo za dosego zadovoljstva z življenjem. Avtorici z mehkobo pisanja in vtkanimi življenjskimi zgodbami uspe pri bralcu vzbuditi vtis, da nagovarja prav njega in govori prav o njem.

Mirjana Krizmanić je avtorica številnih strokovnih del in prispevkov s področja eksperimentalne in diferencialne psihologije in četudi (prvotno) ni imela namena napisati knjige s področja popularne psihologije, je vendarle s Tkanjem življenja pri bralcih vzbudila neverjeten odziv in je s tem delom postala na Hrvaškem tudi najbolj prodajana avtorica knjig s tega področja. V originalu je knjiga izšla leta 2009, preko pol milijona prodanih izvodov pa je zagotovo zgovoren podatek.

Recenzija Bukla

Tkanje življenja je prvi hrvaški priročnik za samopomoč, ki je doživel že šest ponatisov in se prodal v več kot 15.000 izvodih. Avtorica, dr. Mirjana Krizmanić, je univerzitetna profesorica psihologije in to je njen odgovor na ameriške »univerzalne« priročnike, ki po navadi ponujajo precej neuporabne nasvete za srečo. Knjiga ne ponuja receptov, kako uspeti, temveč »skuša odpreti vrata k boljšemu razumevanju tega, kar nas osrečuje in zadovoljuje«. Od poglavja do poglavja se srečujemo z odraščanjem, starši, izbiro poklica in dela, izbiro partnerja, prijateljstvom, odnosi, smrtjo in bolečimi izkušnjami, neuspehi, smislom za humor itd. Prijeten in uporaben psihološki priročnik, ki življenja ne gleda skozi rožnata očala, ampak nam ponuja modrost, kako ga tkati takšnega, kakršnega želimo.

Vesna Paradiž, Bukla 81

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...