Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Z 80 jedmi okoli sveta

Klasični recepti odličnih svetovnih kuharjev
David Loftus
Z 80 jedmi okoli sveta
34,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Modrijan
Leto izdaje 2014
ISBN 978-961-241-817-5
Prevod Maja Kraigher
Soavtor Jamie Oliver
Urejanje Mija Longyka

Tehnične lastnosti
trda vezava
25 x 20 cm
1.030 g
287 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt > kuharski priročniki

Založnik o knjigi

David Loftus je eden najbolj nadarjenih in cenjenih fotografov na svetu. Je dobitnik številnih nagrad, pred kratkim je bil razglašen za petinšestdesetega najvplivnejšega fotografa vseh časov. Kot fotograf hrane je sodeloval in sodeluje z največjimi današnjimi kuharskimi mojstri, med drugimi z Jamiejem Oliverjem, Alainom Ducassom in Hestonom Blumenthalom, ter z restavracijami, kot so Nobu, The River Café in The Wolseley. Dela tudi v svetu mode, slika krajine in portrete ter režira propagandne in kratke filme. Živi v Londonu in ima dva otroka.
In ne nazadnje – spada med vodilne fotografe hrane na svetu: tristo petdeset dni na leto je na poti, s fotoaparatom v roki, na lovu za posnetki vrhunskih kuharskih mojstrov in njihovih čudovitih izdelkov, od Batterseaja do New Yorka in do Bahamov. V knjigi Z 80 jedmi okoli sveta nam predstavlja najslastnejše jedi, na katere je naletel med svojimi potovanji, uvod k osemdesetim receptom nekaterih najboljših kuharjev sveta, med katerimi so mnogi sodoživljali Davidove pustolovščine, pa je prispeval njegov dobri prijatelj Jamie Oliver.
Med avtorji osemdesetih receptov, ob katerih se vam bodo cedile sline, so mednarodni mojstri in pisci kuharskih knjig Jamie Oliver, Nigella Lawson, Gennaro Contaldo, Heston Blumenthal in Atul Kochnar. David stopa po sledeh Phileasa Fogga, junaka iz slavnega romana Julesa Verna, in nas tako popelje čez Evropo, Bližnji Vzhod, Azijo in Ameriko ter nam ponudi bogato paleto poslastic s štirih koncev sveta.

David Lofuts ni kuhar, je pa velik gurman. In strasten popotnik. Njegovi spomini na dežele in kraje, ki jih je obiskal, so zmerom povezani s spomini na jedi, ki jih je tam okusil, in ljudi, s katerimi je te izkušnje delil. Zato je Z 80 jedmi okoli sveta zelo posebna in zelo osebna kuharska knjiga, obogatena z ljubeznivimi in hudomušnimi utrinki iz avtorjevega spomina in s kratkimi odlomki iz zgodbe, ki mu je rabila kot načrt potovanja: romana Julesa Verna V 80 dneh okoli sveta. Njegov glavni junak Phileas Fogg »namreč ni le uglajen gospod in svetovni pustolovec, ampak tudi pikolovski sladokusec, ki na svoji poti okoli sveta uživaško grizlja, žveči in srka«, zato ni čudno, da se je Loftus spomnil najljubše knjige svoje mladosti in z njo povezal svojo zgodbo. Le da je on vse navdušujoče krožnike, sklede in kozarce ovekovečil tudi z mojstrskimi fotografijami, Fogg pa davnega leta 1872 tega še ni mogel storiti …
Z ljubeznijo sestavljena in z lepimi fotografijami opremljena zbirka receptov, za katerimi stoji množica zgodb, je sanjska antologija tako za izurjene kakor za ljubiteljske kuharje. Če imate radi dobro hrano in potovanja in če ste lačni življenja, segrejte pečico, izberite cilj in se odpravite na svoje lastno kulinarično potovanje.

Recenzija Bukla

Kaj se zgodi, če se na enem mestu znajdeta svetovno priznani fotograf hrane, ki si je med delom oblizoval prste ob dobrotah največjih kuharskih mojstrov, ter kuharski guru, ki mu iz rok (dobesedno) jé (skoraj) ves svet? Takšno sodelovanje lahko rodi le knjigo, kot je ta! In vredno jo je vzeti v roke! Pa ne le zaradi vseh jedi in spremljajočih receptov, ki so v njej, pač pa zato, ker se za običajno »kuharico« skriva mnogo več. V prvi vrsti vas bodo osvojile fantastične fotografije avtorja knjige Davida Loftusa: kar 350 dni na leto se ta fotograf potepa po vseh koncih sveta, da bi najslastnejše grižljaje fotografiral v njihovi najlepši luči. In tu je še fotografov prijatelj Jamie Oliver, ki je v knjigo zamešal nekaj svojih inovativnih receptov. Ob njegovih so nanizani še recepti znanih ali manj znanih kuharskih mojstrov z vse zemeljske oble, ki jih je Loftus obiskal v njihovih kulinaričnih svetiščih. In da ta knjižna poslastica še bolj tekne, jo je njen avtor začinil s prigodami, povzetimi po legendarni knjigi Julesa Verna V 80 dneh okoli sveta. Loftusova knjiga tako predstavlja kulinarični vodnik po tistih poteh okrog sveta, ki jih je prehodil (in se na njih tudi obilno mastil z odlično hrano) slavni knjižni junak Phileas Fogg. Inovativno, slastno branje, torej!

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 103

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...