Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Z vrta na mizo

Primož Dolničar
Z vrta na mizo
29,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Cankarjeva založba
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-282-402-0
Fotografije Primož Dolničar, Dejan Tatomir
Urejanje Nina Žitko Pucer

Tehnične lastnosti
trda vezava
25 x 19,5 cm
1.060 g
264 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt > kuharski priročniki

Povej naprej

Založnik o knjigi

Primož Dolničar se nam je najprej prikupil na nacionalki, kjer je kuhal v oddajah Z vrta na mizo in V kuhinji s Primožem. Zdaj kot prvi in edini Slovenec kuha tudi na priljubljenem mednarodnem kuharskem kanalu 24 Kitchen. Svoje najboljše recepte je zbral v novi kuharski knjigi, ki prisega na domače in pristne slovenske jedi. Dodal jim je ščep inovativnosti in drznosti ter jih povzdignil na nivo visoke kuhinje.

Recenzija Bukla

Primož Dolničar, vsestranski ustvarjalec in odmeven avtor televizijskih kuharskih oddaj, že vrsto let raziskuje slovensko kulinariko, običaje, šege, odkriva meje človeške ustvarjalnosti in tudi neumnosti, obiskuje slovenske kmetije in zanimive pridelovalce domače hrane ter pri svojem delu njihova znanja in modrosti uspešno kombinira s svojimi izkušnjami in idejami. Trudi se postati in ostati zvest samemu sebi, delovati odgovorno in spoštovati drugačnost. Zato sploh ni čudno, da je poleg najboljših receptov v svoji prvi lično oblikovani knjigi bralcem na vpogled ponudil še svojo poezijo, filozofijo in razmisleke o času in svetu, ki nas obdaja. Svoj poseben odnos do kuhanja je lepo ponazoril z besedami: »Zame je kuhanje kot ljubezen in ne kot kemija, v ljubezni stvari delaš s srcem, v kemiji z glavo, v ljubezni se prilagajaš, v kemiji to pomeni katastrofo, v ljubezni občutiš lepoto trenutka in ga začiniš z malenkostmi, ki so ti pri roki, v ljubezni moraš biti odprtega duha in pustiti ustvarjalnosti prostor, moraš biti mojster improviziranja, predvsem pa moraš na stvari gledati romantično in z veliko mero ­navdušenja.« Navdušil je tudi mene.

Renate Rugelj, Bukla 151

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...