Z vrta na mizo
Primož DolničarZaložba | Cankarjeva založba |
Leto izdaje | 2019 |
ISBN | 978-961-282-402-0 |
Fotografije | Primož Dolničar, Dejan Tatomir |
Urejanje | Nina Žitko Pucer |
trda vezava
25 x 19,5 cm
1.060 g
264 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt > kuharski priročniki
Založnik o knjigi
Primož Dolničar se nam je najprej prikupil na nacionalki, kjer je kuhal v oddajah Z vrta na mizo in V kuhinji s Primožem. Zdaj kot prvi in edini Slovenec kuha tudi na priljubljenem mednarodnem kuharskem kanalu 24 Kitchen. Svoje najboljše recepte je zbral v novi kuharski knjigi, ki prisega na domače in pristne slovenske jedi. Dodal jim je ščep inovativnosti in drznosti ter jih povzdignil na nivo visoke kuhinje.
Recenzija Bukla
Primož Dolničar, vsestranski ustvarjalec in odmeven avtor televizijskih kuharskih oddaj, že vrsto let raziskuje slovensko kulinariko, običaje, šege, odkriva meje človeške ustvarjalnosti in tudi neumnosti, obiskuje slovenske kmetije in zanimive pridelovalce domače hrane ter pri svojem delu njihova znanja in modrosti uspešno kombinira s svojimi izkušnjami in idejami. Trudi se postati in ostati zvest samemu sebi, delovati odgovorno in spoštovati drugačnost. Zato sploh ni čudno, da je poleg najboljših receptov v svoji prvi lično oblikovani knjigi bralcem na vpogled ponudil še svojo poezijo, filozofijo in razmisleke o času in svetu, ki nas obdaja. Svoj poseben odnos do kuhanja je lepo ponazoril z besedami: »Zame je kuhanje kot ljubezen in ne kot kemija, v ljubezni stvari delaš s srcem, v kemiji z glavo, v ljubezni se prilagajaš, v kemiji to pomeni katastrofo, v ljubezni občutiš lepoto trenutka in ga začiniš z malenkostmi, ki so ti pri roki, v ljubezni moraš biti odprtega duha in pustiti ustvarjalnosti prostor, moraš biti mojster improviziranja, predvsem pa moraš na stvari gledati romantično in z veliko mero navdušenja.« Navdušil je tudi mene.
Renate Rugelj, Bukla 151
© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.