Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Modeliranje živali iz treh osnovnih oblik

Ustvari več kot 40 živali iz kroglic, kapljic in kač
Bernadette Cuxart
Modeliranje živali iz treh osnovnih oblik

Zaradi različnih vzrokov knjige ni možno kupiti. Za več informacij nas kontaktirajte.

Povej naprej

Založba Celjska Mohorjeva družba, Celjska Mohorjeva družba
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-278-254-2
Prevod Niki Neubauer
Urejanje Tadeja Petrovčič Jerina

Tehnične lastnosti
trda vezava
27,5 x 23 cm
630 g
96 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
otroško in mladinsko
kulinarika, dom in vrt

Založnik o knjigi

Čudovito darilo za vašega šolarja: od kroglice, kapljice in kače do pravega pravcatega zverinjaka!


Knjiga vsebuje nazorne prikaze, kako iz treh osnovnih oblik – kroglice, kapljice in kače – zlahka ustvarimo več kot 40 prikupnih živalskih likov. Bodisi s starši in z učitelji, bržkone pa tudi sami, bodo otroci po navodilih lahko ustvarili nadvse pisan živalski vrt.

Verjetno se vsak spominja, kako je iz gline ali plastelina med prsti zgnetel prvo kroglico, jo razpotegnil v kačo in morda zvil v to ali ono obliko. Tovrstna ustvarjalnost je med otroki še vedno zelo priljubljena, kot ugotavljajo strokovnjaki pa tudi nadvse koristna za splošen otrokov razvoj. V barviti in pregledni knjigi je v nekaj korakih predstavljena izdelava več kot 40 različnih živalskih likov – od najpreprostejših do bolj slikovitih in zahtevnih. Vsem je skupno to, da so sestavljene iz le treh osnovnih oblik: kroglice, kapljice in kače. Najmlajši bodo živalski vrt morda ustvarili ob pomoči staršev ali vzgojiteljev, vsi pa, ki kaj več kot dobro leto sedijo v šolskih klopeh, bodo zverinjak ob nazorno prikazanih navodilih zlahka oblikovali sami. Zatorej: sami ali v družbi – veselo na delo!

O avtorici
Bernadette Cuxart (1965) je katalonska slikarka, ki jo že od nekdaj privlači svet otroške ustvarjalnosti. Uspešna je kot ilustratorka številnih otroških knjig in dejavna tudi kot avtorica del, v katerih k tovrstni ustvarjalnosti vabi druge, ne le najmlajše nadebudneže. Ena takih je tudi njena knjiga Modeliranje živali iz treh osnovnih oblik.

Recenzija Bukla

Zakaj ne bi kakega deževnega popoldneva preživeli v družbi svojega malčka in poskrbeli za svojo in njegovo zabavo. Vse kar potrebujete je navaden plastelin ali podobna druga modelirna masa, valjar in kak zobotrebec, morda plastični zamašek ali košček vrvice in seveda nekaj domišljije. Avtorica vas bo v preprostih korakih naučila preko treh osnovnih oblik plastelina (kroglice, kapljice in kače) izdelati več kot 40 različnih živalskih likov, ki bodo razveselili marsikoga.

Renate Rugelj, Bukla 126

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...