Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Pivo

Pijača doživetja
Andrej Colarič, Davor Mišmaš
Pivo
19,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Kmečki glas
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-203-456-6
Leto izdaje izvirnika 2016
Fotografije Arhiv pivopis.si, ... [et al.]
Urejanje Tanja Žgajnar Novak

Tehnične lastnosti
trda vezava
23,5 x 19,5 cm
560 g
136 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt

Založnik o knjigi

Pivo postaja pijača, ki jo doživljamo podobno kot vino. Avtorja nas navdušita za poglobljeno spoznavanje te pijače, okušanje, kombiniranje s hrano, kuhanje s pivo,.. Tiste bolj zagnane pa tudi za pripravo lastnega domačega piva. Popljeta nas skozi poglavja: Zgodovina piva, Vpliv piva na naše počutje, Pivo in naša zaznava, Shranjevanje in točenje piva, Pivo in kozarci, Ravnotežje in harmonija v pivu, Stili piva, Sestavine za pivo, Domače pivovarstvo, Kombiniranje piva in hrane, Kuhanje s pivom, Pivovarne v Sloveniji.

Recenzija Bukla

Slovenska avtorja sta pripravila celosten priročnik, ki nam oriše dolgo zgodovino te pijače vse od časa Sumercev do uporabe sodobnih tehnoloških postopkov. Poleg sestavin in postopkov izdelave piva ter njegovih lastnosti – videz, aroma, okus, občutek v ustih – nam avtorja predstavita še pravila shranjevanja, točenja piva in drugo. Izpostavita značilne stile piva po svetu (npr. ameriške in belgijske), na katere so vplivale omejitve od geografsko-podnebnih do zakonskih, in na kratko predstavita slovenske (mikro)pivovarne. V zadnjem času je postalo popularno domače varjenje piva, zato sta dodala celo konkretne recepte. Namesto vina lahko s hrano kombiniramo pivo, uporablja pa se tudi pri kuhanju, in to ne le pri peki čevapčičev – le poskusite nekaj receptov!

Klara Jarc, Bukla 122

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...