Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Pod zeleno streho

Barbara Žetko
Pod zeleno streho
18,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba ZTT = EST
Leto izdaje 2018
ISBN 978-88-7174-234-2
Leto izdaje izvirnika 2018

Tehnične lastnosti
mehka vezava
228 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt

Povej naprej

Založnik o knjigi

Arhitektura ni samo gospodarska dejavnost, ki zaobjema manjši del prebivalstva, je tudi intelektualna, humanistična in umetniška dejavnost, ki oblikuje prostor, v katerem živimo vsi. Cilj te knjige je omogočiti vsaj delno spoznanje arhitekture in gradbeništva tudi tistim, ki se s tem ne ukvarjajo poklicno. Gotovo bi bilo nadvse koristno, če bi ljudje vse bolj spoznali pomen trajnostne arhitekture in se zavedali vrednosti smotrno grajenega prostora.

Bistvo trajnostne gradnje in prenove niso samo tehnični vidiki, kot so oblaganje sten z izolacijo, zamenjava ogrevalnega sistema ali stavbnega pohištva, temveč kakovostna arhitektura v celoti. Zgradba se mora odzivati na okolico, upoštevati mora naravne danosti in kulturno tradicijo kraja ter lokalne materiale, biti primerno prostorsko umeščena in površinsko zasnovana. Enostanovanjska hiša s tristo kvadratnimi metri bivalne površine, namenjena tričlanski družini, ni trajnostna enostavno, ker je prevelika. Kdor še nima svojega doma in bi se rad preselil v najkrajšem času in z najmanjšimi stroški bo v knjigi našel veliko nasvetov, ki ga bodo usmerjali do najbolje izbire..Navdih pa bo tu črpal tudi kdor že ima svoj dom, a bi ga rad delno ali povsem obnovil. Skratka, knjiga je namenjena vsem ljubiteljem arhitekture, narave in okolja, ki si prizadevajo, da bi izboljšali prostor, v katerem živijo.

Recenzija Bukla

Tržačanka Barbara Žitko je po študiju na Univerzitetnem inštitutu za arhitekturo v Benetkah dobri dve deset­letji ustvarjala v tem poklicu, dokler ni pred petimi leti v iskanju poti iz osebne stiske spoznala metode samopomoči EFT. Takrat se je odločila, da bo ljudem namesto z arhitekturo »raje pomagala doseči boljše počutje na drug, svojevrsten, inovativen in meni prikladnejši način«. Izkušenj iz prvega dela življenja se tudi po tem ni odrekla, le načrtovanje je zamenjala s pisan­jem. Med drugim z vodenjem svetovalne rubrike Pod zeleno streho v Primorskem dnevniku in pisanjem o trajnostnem gradbeništvu in lokalni arhitekturi. Skupni imenovalec spisov, ki jih je za objavo v pričujoči nazorno ilustrirani knjigi posodobila in povezala v celoto, je prepričanje, da je nadvse koristno razumeti pomen trajnostne arhitekture in zavedati se smotrno grajenega prostora. Pri čemer ne gre le za izolacije, zamenjavo ogrevanja ali stavbnega pohištva, temveč za kakovostno arhitekturo v celoti, namenjeno vsem, ki si prizadevajo izboljšati prostor, v katerem živijo.

Iztok Ilich, Bukla 147

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...