Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Biovrt za začetnike

Osnove in praktični nasveti
Marie-Luise Kreutner
Biovrt za začetnike
19,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Modrijan
Leto izdaje 2013
ISBN 978-961-241-731-4
Naslov izvirnika Die Biogarten für Einsteiger
Leto izdaje izvirnika 2012
Prevod Miriam Drev
Urejanje Renata Vrčkovnik

Tehnične lastnosti
mehka vezava
22 x 16,5 cm
320 g
127 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt > vrtnarstvo

Založnik o knjigi

Knjiga Biovrt za začetnike je praktičen vodnik za vrtnarje, ki želijo svoj vrtiček obdelovati po naravnih metodah, brez kemičnih sredstev, hkrati pa na svojem malem prostoru pridelati zdrav in bogat pridelek, s katerim se bo vso sezono hranila celotna družina.
V knjigi nam avtorica predstavi štiri osnovna pravila, ki jih moramo upoštevati pri biovrtnarjenju: kompostiranje, s katerim ohranimo tla živa, rodovitna in zdrava; naravno gnojenje, ki dovaja dodatne hranilne snovi, kjer je to potrebno; zastiranje, ki spodbuja življenje v tleh ter ohranja prst vlažno in rahlo; sajenje mešanih kultur – ugodno sosedstvo rastlin namreč spodbudi zdravo rast rastlin ter odžene škodljivce in bolezni.
Ta pravila pa, kot ugotavlja avtorica, znana nemška biovrtnarka, niso posebej alternativna in nova, saj so jih v vaških vrtovih uporabljali že v prejšnjih stoletjih.
V posameznih poglavjih spoznamo naravne metode obdelovanja v zelenjavnem, zeliščnem, sadnem in cvetličnem vrtu.

Recenzija Bukla

Če se želite uspešno preizkusiti v biovrtnarjenju, morate upoštevati štiri osnovna pravila. Kompostiranje, da bodo tla ostala živa in zdrava. Naravno gnojenje, za dovajanje dodatnih hranilnih snovi. Zastiranje za dodatno spodbudo življenja v tleh in ohranjanje vlažne in rahle prsti. Sajenje mešanih kultur za vzpodbujanje zdrave rasti in odganjanje škodljivcev z ugodnim sosedstvom. Vse kaže, da se prastara vrtna kultura brez uporabe kemičnih sredstev z dragocenimi izkušnjami naših babic vrača tudi v moderne vrtove in sadovnjake.

Renate Rugelj, Bukla 91-92

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...