Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 25 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Čarobni zeliščni vrt

Mirjam Grilc
Čarobni zeliščni vrt
19,00 € 19,00 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa v vrednosti 0,57 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, rok dobave 2-4 delovnih dni

Povej naprej

Založba Kmečki glas
Leto izdaje 2013
ISBN 978-961-203-407-8
Leto izdaje izvirnika 2013
Fotografije Mirjam Grilc, ... [et al.]
Urejanje Savina Dreu

Tehnične lastnosti
mehka vezava
23 x 20 cm
410 g
128 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt > vrtnarstvo

Založnik o knjigi

Za oblikovanje lastnega zeliščnega vrta imamo celo vrsto možnosti, od lončka, korit, gredice, njive pa vse do travnika. Preden se lotimo dela, si postavimo nekaj vprašanj: kakšen vrt si želimo, kakšne so možnosti glede časa in prostora, kako in koliko lahko nadgradimo obstoječe, predvsem pa je pomembno, koliko časa smo pripravljeni nameniti zeliščnemu vrtu, koliko zelišč resnično potrebujemo in kdo nam bo pri delu v pomoč.

Na poti ustvarjanja zeliščnega vrta po lastnih zamislih se srečamo z vedno novimi izzivi, da najdemo odgovore nanje pa potrebujemo znanje, izkušnje in cilj - uporaba zeliščnih rož in njihovih zdravilnih učinkovin so pika na i ob zadovoljstvu, ki ga imamo ob opravljenem delu.

Za dosego tega cilja bo knjiga Čarobni zeliščni vrt pravi in nepogrešljivi vodnik, kjer boste našli odgovore na številna vprašanja; kako se lotiti oblikovanja vrta, kako do sadik in njihova nadaljnja vzgoja, kdaj in kako nabirati zeliščne rože ter opisi pomembnejših zelišč primernih za gojenje.

Recenzija Bukla

Zakaj bi svoje telo, kadar zbolimo, zastrupljali s farmacevtskimi pripravki, ko pa imamo v naravi na voljo toliko zdravega in tudi okusnega, trdi Mirjam Grilc, avtorica pregledno in estetsko zasnovane knjige o zeliščih. V njej bralca najprej popelje skozi zgodovino rabe in vzgoje zelišč v svetu in na domačih tleh, potem pa začne trositi konkretne napotke za delo. Bralec lahko z avtoričino pomočjo v mislih izbere ustrezno lego za vzgojo lastnih zelišč, najboljše orodje in zemljo ter se na koncu loti najprijetnejšega – dela v naravi. To je krepčilno za duha in telo, pravi avtorica, ki s svojimi argumenti in tekočim slogom pisanja v hipu navduši za vzgojo zelišč celo tiste, ki o tovrstni psihofizični sprostitvi do zdaj niso imeli pojma. Zelišča lahko namreč gojimo povsod, njihova uporaba pa je tako vsestranska, kot prikaže avtorica tudi s konkretnimi primeri na koncu knjige, da nas že med branjem povsem prepriča o neizmerni čarobnosti zeliščnega vrta.

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 91-92

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...