Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Gojenje in rez sadnih rastlin

Jerneja Jakopič, Franci Štampar
Gojenje in rez sadnih rastlin
17,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Kmečki glas
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-203-460-3
Fotografije Jerneja Jakopič, Franci Štampar

Tehnične lastnosti
mehka vezava
23 x 17 cm
430 g
151 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt > vrtnarstvo
kulinarika, dom in vrt > kmetijstvo

Založnik o knjigi

Pred nami je nova izdaja praktičnega priročnika. Predstavljene so zahteve posamezne sadne vrste glede podnebja in tal, kakšna gojitvena oblika je za posamezno vrsto najprimernejša, kako jo gojiti od sajenja do rodnosti ter vzdrževati v polni rodnosti, da bi bilo to obdobje čim daljše. V knjigi je predstavljeno gojenje vseh tradicionalnih sadnih vrst, ki jih poznamo v Sloveniji in jih gojimo tako v intenzivnih nasadih kot na vrtovih. Dodali pa smo tudi kar nekaj novih sadnih vrst (brusnice, goji jagode, šmarno hrušico, šipek, granatno jabolko, dren, murvo, asimino, rožič ...) , ki so prijetna popestritev vrtov ljubiteljskih sadjarjev

Recenzija Bukla

Izkušena strokovnjaka začenjata temeljito posodobljeno in dopolnjeno novo izdajo priročnika z osnovnimi navodili za pripravo tal in sajenje, sadilni načrt, zaščito sadik, osnove rezi, primerne gojitvene oblike, pomlajevanje starih dreves, zatiranje bolezni itn. V drugi polovici knjige pa nizata predstavitve 43 vrst sadnih dreves in grmovnic – od jablane, hruške in nešplje do drena, limone in mandarine. Upoštevata tudi jagode, tri vrste borovnic in po vrhu nekatere manj znane rastline z užitnimi plodovi, kot sta kanadska šmarna hrušica in asimina. V vseh primerih so s spremljajočimi ilustracijami navedene značilnosti rastlin ter potrebni naravni pogoji oziroma okoljski dejavniki, predvsem optimalne talne in podnebne razmere, ter ukrepi gojiteljev za njihovo zdravo rast in rodovitnost.

Iztok Ilich, Bukla 131

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...