Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Moj vrt je lahko balkon

Užiten in lep balkon v vseh letnih časih
Jerneja Jošar
Moj vrt je lahko balkon

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Ebesede
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-6922-62-3
Fotografije Jerneja Jošar, ... [et al.]
Ilustracije Milanka Fabjančič
Urejanje Andrej Klemenc

Tehnične lastnosti
poltrda vezava
23 x 17 cm
640 g
262 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt > vrtnarstvo

Povej naprej

Založnik o knjigi

Kdo pravi, da se ne da vsaj nekaj ekološko pridelane zelenjave pridelati tudi na balkonu ali terasi? Za gojenje dišavnic in zelišč pa so taki, resda manjši kotički že skoraj idealni! Knjiga, ki jo držite v rokah, bo s svojimi napotki koristila popolnim vrtnarskim začetnikom, marsikaj uporabnega pa bodo v njej našli tudi tisti, ki že imajo nekaj izkušenj z delom na vrtovih, pa bi se zdaj te aktivnosti radi lotili tudi na domačem balkonu. Avtorica v prvem delu podaja nekaj osnovnih, splošnih informacij: od nasvetov, katere zelenjadnice in katera zelišča so sploh primerna za gojenje na balkonih, pa vse do napotkov, kdaj in kako sejati, kako pripraviti naravna škropiva in kako doma narediti kompost. V drugem delu sledi seznam užitnih rastlin, ki so najbolj primerne za tovrstno gojenje. Pri vsaki so navedene glavne značilnosti, ki jih moramo poznati, če se odločimo, da ji bomo dodelili prostor na domačem balkonu.

Jerneja Jošar se z vrtnarjenjem ljubiteljsko ukvarja od malih nog, svoje praktične izkušnje pa je kasneje nadgradila še s študijem agronomije. Trenutno je njena osnovna dejavnost načrtovanje in urejanje vrtov, balkonov in teras, vse po naročilu. Pri vseh projektih, ki so ji zaupani, upošteva načela ekološkega trajnostnega gojenja rastlin, ob tem pa se drži pravil, ki veljajo za permakulturno in biodinamično vzgojo rastlin. Ob osnovni dejavnosti v sezoni skrbi tudi za ekološki vrt in ekološki prodajni program v okviru manjšega ljubljanskega vrtnega centra.

Večina fotografij, ki jih prinaša knjiga, je nastala na slovenskih mestnih balkonih in terasah.

Recenzija Bukla

Jerneje Jošar, zadnje čase vse bolj priljubljena vrtnarica in agronomka, je prepričana, da lahko vsaj nekaj zelenjave ekološko pridelamo tudi na domačem balkonu ali terasi. Za vse, ki jih ta tematika zanima je pripravila koristen priročnik, bogat s fotografijami in nasveti, ki ga bodo veseli tako začetniki, kot tudi bolj izkušeni vrtnarji. V prvem delu nam sistematično predstavi rastline, ki so najbolj primerne za gojenje v loncih, opiše substrate za sajenje in gnojenje, pa vzgojo sadik in mešanih posevkov, v drugem delu bolj podrobno predstavi zelenjadnice, ki so poleg zelišč gotovo najbolj priljubljena ali pa najbolj zaželena oblika rastlin na balkonih ali terasah. Naj tudi vaš balkon postane košček narave sredi mesta, kamor se boste z veseljem zatekali vse leto.

Renate Rugelj, Bukla 112-113

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...