Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 25 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Poljščine

pridelava in uporaba
Darja Kocjan Ačko
Poljščine
17,00 € 17,00 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa v vrednosti 0,51 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, rok dobave 1-3 delovne dni

Povej naprej

Založba Kmečki glas
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-203-440-5
Leto izdaje izvirnika 2015
Fotografije Darja Kocjan Ačko, ... [et al.]

Tehnične lastnosti
mehka vezava
23 x 17 cm
520 g
187 strani
Tip knjige
strokovna monografija
Kategorije
naravoslovje > biologija
kulinarika, dom in vrt > vrtnarstvo

Založnik o knjigi

Opisane so najpomembnejše poljščine, značilnosti rastline, način pridelave pri nas, kje je njeno mesto v njivskem kolobarju, možnosti uporabe ter številne druge zanimivosti. Rastline, opisane v knjigi: žita (pšenica, pira, rž, tritikala, ječmen, oves, proso, koruza, sirek, riž), nežita (ajda, kvinoja), oljnice (soja, sončnica, oljna ogrščica, gorjušica, buča, mak, sezam, arašid, kloščevec), oljnice in predivnice (lan, konoplja, bombaževec), druge tropske predivnice, gomoljevke in korenovke (krompir, poljščine, ki jih gojimo in uporabljamo kot krompir, sladkorna pesa), sladkorni trs, medovita rastlina (facelija), posebne poljščine, zdravilne in aromatične rastline, tobakovec in hmelj.

Recenzija Bukla

Darja Kocjan Ačko, strokovnjakinja na področju poljščin, nam v svojem novem delu takoj na začetku pojasni, da so nekoč spregledane vrste poljščin, kot so pira, rž, lan, konoplja in mnoge druge, danes postale pojem tradicije. Ravno zaradi tega je delo Poljščine izvrstno za prav vsakega, tako za tiste, ki se s pridelovanjem le-teh aktivno ukvarjajo, kot tudi za tiste, ki bi o njih preprosto le želeli vedeti kaj več. Avtorica zajame prav vse tipe poljščin, od žit in nežit do oljnic, gomoljnic, korenovk in posebnih poljščin. Pri vsaki vrsti predstavi njeno zgodovino ter fizični videz, pogoje za rast in nasvete za setev, prav posebno poglavje pa posveti tudi pomenu kolobarjenja. Za tiste, ki pa jih bolj kot pridelava zanima uporaba, pa se v delu skriva nešteto receptov in idej za pripravo jedi.

Neža Poznič, Bukla 110-111

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...