Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Spoznajmo zdravilne rastline

Anton Poler
Spoznajmo zdravilne rastline
17,01 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Kmečki glas
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-203-441-2
Leto izdaje izvirnika 2015
Fotografije Anton Poler

Tehnične lastnosti
mehka vezava
16 x 12 cm
570 g
467 strani
Tip knjige
strokovna monografija
Kategorije
naravoslovje > biologija
kulinarika, dom in vrt > vrtnarstvo

Povej naprej

Založnik o knjigi

Priročnik je namenjen vsem ljubiteljem narave kot pomoč pri določanju rastlinskih vrst, hkrati pa ponudi najpomembnejše informacije pri nabiranju in uporabi zdravilnih delov rastlin. Opisanih je več kot 440 zelišč, grmovnic in dreves, ki jih najdemo v naravi ali na domačem vrtu, vsaka rastlina je tudi na barvni fotografiji. Prvi dve tretjini rastlin je že bilo predstavljenih v pahljačastih knjigah Nabirajmo zdravilne rastline 1 in 2. Nadvse pomembno je, da rastline pravilno določimo in ne použijemo ničesar škodljivega ali strupenega.

Recenzija Bukla

Slikovit mini priročnik je kot pomoč pri lažjem določanju vrst namenjen tako zeliščarjem kot izletnikom v naravo, zanimiv pa bo tudi za vse, ki se ob različnih zdravstvenih težavah odločajo za naravno zdravljenje. Anton Poler, priznani slovenski poznavalec gob, določevalec in poznavalec rastlin, pa v uvodnem delu opozarja tudi na to, da so nekatere zdravilne rastline v naravi že ogrožene, in zato svetuje nabiranje le tistih, ki jih res nujno potrebujemo in jih nameravamo v enem letu tudi porabiti. V grobem je priročnik razdeljen na tri dele: v prvem so opisi več kot 200 zelišč v naravnem okolju in njihova uporaba, v drugem najdemo gojene zdravilne rastline (od pora, bazilike, pehtrana, materine dušice, zelene do naprstca, sivke …), v tretjem pa so predstavljeni drevesa in grmi, katerih plodovi ali deli imajo v zdravilnem zeliščarstvu pomembno vlogo. Uporabno in poučno.

Renate Rugelj, Bukla 112-113

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...