Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0
Uporabimo les
19,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Kmečki glas
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-203-448-1
Leto izdaje izvirnika 2015
Fotografije Boštjan Bračič, Vladimir Stegne
Risbe Boštjan Bračič, Vladimir Stegne

Tehnične lastnosti
mehka vezava
32 x 20 cm
480 g
144 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt > vrtnarstvo

O knjigi

V priročniku avtorja nazorno prikažeta pot lesa od hloda do izdelka. Poleg vseh postopkov obdelave in zaščite lesa ter potrebnega orodja so knjigi dodani natančni načrti za izdelavo nekaterih najbolj osnovnih in uporabnih izdelkov.

Knjiga je namenjena vsem, ki se bodo sami lotili obdelave lesa in si za dom in vrt izdelali kaj praktičnega kot tudi tistim manj spretnim, da se bodo lahko z jasno idejo obrnili na profesionalne mizarje in lesarske mojstre. Koristila bo tudi študentom in dijakom s področja lesarstva.

Recenzija Bukla

Slovenija je dežela gozdov, saj ti pokrivajo skoraj 60 % naše države in v njih uspeva več kot 70 različnih drevesnih vrst, od katerih je 10 vrst iglavcev, ostalo pa so listavci. Les listavcev ima precej raznolike lastnosti in je zato uporaben za številne izdelke. Les iglavcev pa je manj gost, delimo pa ga na tistega s smolnimi kanali in takega brez smolnih kanalov. V lično oblikovanem priročniku so podrobno predstavljene najpogostejše drevesne vrste, primerjava med njimi, obdelava, uporaba in zaščita lesa, pa tudi zanimivosti in primerjave različnih vrst. Na koncu je primerno orodje in pripomočki za ročno obdelavo lesa, dodanih pa je tudi nekaj uporabni načrtov in navodil za izdelavo lesenih izdelkov, od pergole, preko terasnih stolov, ograje do visoke grede in pasje ute.

Renate Rugelj, Bukla 114

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...