Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Užitne rastline iz narave

Prepoznavanje, nabiranje in uporaba 200 najpomembnejših vrst
Steffen Guido Fleischhauer, ... [et al.]
Užitne rastline iz narave
22,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Narava na dlani
Leto izdaje 2014
ISBN 978-961-01-3327-8
Naslov izvirnika Essbare Wildpflanzen
Leto izdaje izvirnika 2007
Prevod Marjana Samide
Urejanje Sanda Šukarov

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 11 cm
420 g
290 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt > vrtnarstvo

Povej naprej

Založnik o knjigi

Prepoznavanje, nabiranje in uporaba 200 najpomembnejših vrst užitnih rastlin

Narava radodarno ponuja pestro izbiro užitnih rastlin z visoko vsebnostjo dragocenih sestavin in učinkovin, s katerimi lahko obogatimo svoj vsakdanji jedilnik. Ob robu poti, v gozdu in na travniku je miza bogato pogrnjena. Za sodobnega človeka je pravo doživetje, če se odpravi na prosto in košaro napolni z živili iz narave, ki jih ni mogoče nikjer kupiti, ki jih sam nabere, pripravi in uživa.

Knjiga Užitne rastline iz narave bo pri tem koristna spremljevalka. V njej je zbranih 200 najpomembnejših in v srednji Evropi najbolj razširjenih užitnih rastlin iz narave, z vsemi podatki za določanje, nabiranje in uporabo v kuhinji

Recenzija Bukla

Narava vse leto radodarno ponuja bogato izbiro užitnih rastlin z visoko vsebnostjo dragocenih sestavin in učinkovin, s katerimi lahko obogatimo svoj jedilnik. Izkušnje, ki že tisočletja pomagajo ohranjati zdravje, so se od naših prednikov prenašale iz roda v rod in v žepnem priročniku so trije strokovnjaki zbrali 200 najpomembnejših in najpogostejših užitnih rastlin iz narave. Poleg osnovnih botaničnih podatkov in najpomembnejših značilnosti za prepoznavanje posameznih rastlin so v lično oblikovani knjižici zbrani podrobni podatki, katere dele rastlin lahko kdaj nabiramo in kako jih uporabljamo v kuhinji (solate, kompoti, marmelade, juhe, sirupi …), hkrati pa nas avtorji poučijo tudi o sestavinah in zdravilnih učinkih zaužitih rastlin.

Renate Rugelj, Bukla 112-113

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...