Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Labirinti in njihove skrivnosti

Adrian Predrag Kezele
Labirinti in njihove skrivnosti

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Chiara
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-7060-01-0
Naslov izvirnika Labirinti i njihove tajne
Prevod Ana Ptičar

Tehnične lastnosti
mehka vezava
228 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije

Povej naprej

Založnik o knjigi

Če ste pomislili, da gre za razvedrilo ali zabavno reševanje križank, ste v roke vzeli napačno čtivo. To je knjiga za ljudi, ki iščejo odgovore na pomembna življenjska vprašanja, in ne za tiste, ki pred njimi bežijo.

Kljub svoji očitni estetski, kulturni in tradicionalni vrednosti so labirinti že od nekdaj povezani s skrivnostmi življenja in njihovim odkrivanjem.

Že bežno srečanje s pravim labirintom v človeku budi vprašanja, kot so:

- Čemu je bila namenjena takšna nenavadna oblika?

- Gre za kak simbol? Trdnjavo? Igrišče?

Še večje začudenje nas obide, ko izvemo, da so labirinti povsod okrog nas, v sedanjosti in preteklosti.

Zakaj so stari Krečani na svoj denar vrisali labirint? Zakaj so Grki prevzeli to obliko in jo spremenili v svoj meander? Pa Rimljani? V njihovih mozaikih je labirintov prav tako v izobilju. Če se ozremo višje, bomo labirinte našli med Kelti, v Skandinaviji oziroma povsod, kjer govorimo o neolitski kulturi.

Tudi v Indiji so – omenjeni so v najstarejšem spisu Mahabharati, pot pa jih je ponesla tudi čez ocean in svoje mesto so našli med ameriškimi Indijanci, Inki in drugimi narodi novega sveta.

Krščanstvo je labirinte sprejelo in tako predstavljajo redek simbol predkrščanskih časov, ki ni bil ovrednoten kot nezaželen. Prisotni so v vseh religijah in duhovnih tradicijah.

Še en preobrat (ki s sabo prinaša številna vprašanja) nastopi, ko sprevidimo, da se v labirintu ne moremo izgubiti! Običajen predsodek o tem, kaj je labirint, bo ovrglo že branje njegove definicije, ki pravi, da je to oblika z enim vhodom, eno stezo in enim središčem. Kako naj bi se izgubili na poti, kjer ni razpotij?

In če ni razpotij, za kaj pravzaprav gre pri labirintih?

Recenzija Bukla

Zdi se, da nenehno iščemo vire energije, a v resnici iščemo mnogo več kot to: iščemo namreč moč, tisto prasilo, ki združuje inteligenco z energijo. Šele ko se oboje preplete v celoto, nas že na začetku knjige poduči avtor, lahko govorimo o pravi moči. In to najglobljo moč lahko zanetimo prav z uporabo labirintov, ki v sebi, kot nam pokaže Kezele, ta sloviti hrvaški mojster za duhovno rast, nosijo ogromno sporočilno vrednost. Devet jih predstavi v svoji knjigi in vsakega od njih posebej natančno razčleni: bralcu razloži, kakšen vpliv ima določeni labirint na človekovo psihofizično zdravje, nato ga s konkretnimi primeri, korak za korakom, poduči, kako jih narisati, da bodo posameznika napojili z vso svojo skrivnostno močjo. Na koncu vsakega poglavja o pomenu posameznih labirintov je podan tudi obred z afirmacijami, ki poskrbijo, da se lahko še intenzivneje poglobimo v magični svet labirintov. Vznemirljiva knjiga, ki odstira tančice skrivnosti s starodavnih simbolov in obenem vabi k okušanju magovega obširnega védenja!

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 145

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...