Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Babica vas pozdravlja in se opravičuje

Fredrik Backman
Babica vas pozdravlja in se opravičuje
32,96 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Kapučino
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-01-4074-0
Naslov izvirnika Min mormor halsar och sager forlat
Leto izdaje izvirnika 2013
Prevod Danni Stražar

Tehnične lastnosti
trda vezava
21 x 14,5 cm
500 g
428 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje
švedsko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Sedemletna Elsa je drugačna. Ima bujno domišljijo, ves čas odkriva nove besede v Wikipediji in razume reči, ki jih njeni starši ne. Elsa ima sedeminsedemdesetletno babico, za katero pravijo, da je nora. Rada stoji na balkono in s pištolo za paintball strelja moške, ki bi se radi pogovarjali o Jezusu. Prav tako je Elsina najboljša in edina prijateljica. Ponoči se skupaj zatekata v kraljestvo babičinih pravljic, kjer so vsi drugačni in kjer od tebe nihče ne pričakuje, da boš normalen.

Recenzija Bukla

Backman (1981) je seveda tisti švedski bloger, ki se je mednarodno prebil s knjigo Mož z imenom Ove, in tisti, ki ste se navdušili nad njo, saj je izšla tudi v slovenskem jeziku, boste gotovo posegli tudi po drugem prevodu tega avtorja. Tudi tu gre za Backmanovo mešanico humorja, ekscentričnosti in nežnosti, zgodba pa se vrti okoli sedemletne Else, ki je sicer prezrela za svoja leta, kljub temu pa ima razne težave, od tega, da ji (tudi zaradi njenega značaja) v šoli ne gre ravno najbolje, do tega, da se mora privajati na ločeno življenje svojih staršev, njena mama pa ima ob tem še novega partnerja, s katerim pričakujeta otroka. A vendar Elsa ni sama. Njena največja zaščitnica je namreč nihče drug kot njena sedemdesetletna babica, ki jo ima marsikdo za malo noro. To morda niti ni tako daleč od resnice, saj celo v bolnišnici, kamor so jo nastanili, nekateri »zdravstveniki« nočejo »sodelovati« z njo. Kljub temu pa je pri babici nekaj povsem zanesljivo: vedno bo v Elsini ekipi ne glede na to, kaj počne in ušpiči sedemletnica. Njun odnos in njuni pobegi v dežele, ki lebdijo nekje na meji med resničnostjo in fantazijo, so tako rdeča nit knjige, seveda pa življenje tako Elsi kot tudi babici na pot prinese tudi preizkušnje, pri katerih bosta morali dati marsikaj od sebe. Duhovito in občutljivo.

Samo Rugelj, Bukla 120-121

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...