Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Brezčasje

Igor Bizjan
Brezčasje
27,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Cankarjeva založba
Leto izdaje 2012
ISBN 978-961-231-883-3
Leto izdaje izvirnika 2012
Urejanje Andrej Blatnik

Tehnične lastnosti
trda vezava
21 x 14,5 cm
500 g
320 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > dnevniški roman
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Kakšno je življenje v malem mestu, ko se menjajo družbene norme in začnejo, kot bi rekel Vitomil Zupan, ‘umirati tisti, ki včasih niso’, prijatelji iz mladih dni. Mešanica dnevnika in komentarja našega časa od politike do umetnosti nas preseneča z avtorjevo odzivnostjo na stvari, ki jih v današnjem življenjskem tempu vse bolj prekriva vseenost, pa tudi s tem, kako k odzivu nagovarja nas, pa naj gre za pritrditve ali ugovore. Kilometri prebranih besed so se preselili tudi v slog Bizjanovega pisanja, ki je energičen in čuten, včasih samobolen, drugič postavljaški, vselej pa izzivalen.

Recenzija Bukla

Če je sodobni človek po večini zapreden v hierarhične družbene strukture in natrpane urnike, je Bizjan – kot »brezposelni« svobodnjak – iztaknjen iz družbe in časa. V zbirki dnevniških zapiskov, ki so nastajali lani, njegovo razmišljanje hipno vzburkajo najrazličnejši dražljaji – od grafitov in filmov do političnih in družabnih zdrah. Čeprav plava v prostranem »brezčasju«, avtor vedno znova ponika v samega sebe in se poskuša zajeti tako s psihološko (samo)analizo kot bolj poetičnim samoboljem. Iz krempljev samote ga rešujejo (čutna) razmerja z ženskami, ki plimujejo med oboževanjem in prezirom.

Maša Ogrizek, Bukla 78

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...