Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Superžalostna resnična ljubezenska zgodba

Gary Shteyngart
Superžalostna resnična ljubezenska zgodba
29,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Cankarjeva založba
Leto izdaje 2011
ISBN 978-961-231-838-3
Naslov izvirnika Super Sad True Love Story
Leto izdaje izvirnika 2010
Prevod Uršula Rebek
Urejanje Zdravko Duša

Tehnične lastnosti
trda vezava
21 x 14,5 cm
550 g
358 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > dnevniški roman
ameriško leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Lenny Abramov je spričo svoje starosti obremenjen s smrtjo, kar bi bilo pri njegovih devetintridesetih letih nekoliko nenavadno, če ne bi šlo za tako rekoč poklicno deformacijo: pri Počloveški službi se ukvarja s tem, kako dovolj bogatim strankam zagotoviti nesmrtnost. A brez skrbi, knjiga se ne vrti zgolj okoli njegovih značilno židovskih frustracij. Eunice Park, nabrita štiriindvajsetletnica korejskega rodu, je osvojila njegovo srce in vse drugo. V dnevniških zapisih jo postavlja na piedestal, ki ga ona v mejlih sestri in prijateljici uspešno razbija. Lenny tega seveda ne ve … sicer pa ima itak vedno več opravka z zunanjimi dogodki. Združene države so tik pred propadom, ne rešijo jih več ne oklepniki na newyorških ulicah ne brutalni napadi Nacionalne garde na reveže, ki so zasedli Centralni park. Mešanica moralnega propada, kreditnega kolapsa in logičnih potez kitajskih kreditorjev stisne nekdaj mogočno državo v bankrot …

Recenzija Bukla

Če je bilo prejšnje stoletje ameriško, Shteyngart (rojen 1972 v Leningradu, potem se je s starši preselil v Ameriko, sedaj živi v New Yorku, preveden imamo že njegov Absurdistan) Združenim državam ne napoveduje ravno svetle bodočnosti. V bližnji ameriški prihodnosti po Shteyngartu je človeški stik zamenjala elektronska komunikacija, ljudje so nepismeni in odvisni od nakupovanja, okrog vratu pa imajo elektronske naprave, ki prikazujejo njihove osebne podatke in v živo prenašajo misli in razgovore svojih lastnikov. Amerika je obupno zadolžena, odvisna od Kitajske, dolar je vezan na juan, poleg tega pa še v vojni z Venezuelo. Sredi vsega tega živi Lenny Abramov, ki dela pri Počloveški družbi, ki skuša svojim bogatim strankam zagotoviti nesmrtno življenje. Njegovo življenje se vrti okoli Eunice Park, Američanke korejskega porekla, v katero je Abramov zaljubljen in o njej piše v svojih dnevniških zapisih, ona pa v svojih elektronskih pismih sestri razkriva še vse kaj drugega. Lahko ljubezen reši ta svet? Nabrita vizija predapokaliptične prihodnosti.

Samo Rugelj, Bukla 76

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...