Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Sveta noč, zgaran na moč

Adam Kay
Sveta noč, zgaran na moč

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Mladinska knjiga
Leto izdaje 2020
ISBN 978-961-01-5903-2
Naslov izvirnika Twas the nightshift before Christmas
Leto izdaje izvirnika 2019
Prevod Barbara Krevel

Tehnične lastnosti
trda vezava
21 x 15 cm
144 strani
Tip knjige
dokumentarna literatura
Kategorije
leposlovje > dnevniški roman
naravoslovje
naravoslovje > medicina

Povej naprej

Založnik o knjigi

Adam Kay nas je s svojim izjemno uspešnim zdravniškim dnevnikom Tole bo bolelo spravil v smeh in solze. Ker (ne)sreča nikoli ne počiva, niti za blagoslovljene božične dni, se mu je nabralo veliko prazničnih zgod in nezgod. Namesto daril je odpiral bolnike, namesto pečenke je žvečil sendviče iz avtomata, a vseeno se teh časov spominja z veseljem in nostalgijo. Tale knjiga je njegova duhovita in srčna zahvala vsem, ki so v službi ob petkih in svetkih, da lahko življenje teče naprej.

»Predstavljam vam dnevniške zapise o božičih, ki sem jih prebil na bolniških oddelkih ter iz različnih odprtin vlekel zataknjene otročičke in božične okraske. Vendar ni bilo vse tako slabo. Tako sem imel vsaj izgovor, da sem se izognil družinskim srečanjem.«

 

»Za umret.« - The Independent

»Za crknit.« - The Sun

»Kay je Jadran Krt tega desetletja.« - The Sunday Times

Recenzija Bukla

Kaj narediš, če s svojim prvencem, izjemno mešanico humorja in bolnišnične napetosti, bizarnih ginekoloških reševalnih akcij, ki so pomešane z iskrenimi človeškimi čustvi, presežeš vsa pričakovanja in tvoja knjiga postane ena najbolj prodajanih v letu izida ter še nekaj let po njem? Odgovor je jasen: napišeš nadaljevanje. Adam Kay, zdravnik ginekolog in komik, avtor knjige Tole bo bolelo, ki je v izvrstno začinjenem prevodu zdravnice Barbare Krevel tudi pri nas dosegel izjemen odmev, je naredil prav to. Pobrskal je po spominih, ugotovil, da so se mnoge, včasih najbolj nore reči v njegovi karieri dogajale ravno med božičnimi prazniki, ki jih je kot mlad zdravnik leto za letom preživljal v bolnišnici. Rezultat pa je še ena »za crknit« smešna knjiga novoletnih ginekoloških in drugih bolnišničnih prigod. Popisanih je šest božičev na urgentnih oddelkih v prvi bojni črti, v katerih Kay nazorno pokaže, da se mnogim Angležem v tem času dobesedno odpelje, ko pa k temu dodaš še nepričakovane porodne zaplete, dobiš strupen adrenalinski koktejl, ki ga brez posledic težko preživi še tako odporen zdravnik. Vendar pa tovrstni adrenalin – kot razkrije sedmi božič, ki ga Kay preživi v družinskem krogu – tudi zasvoji, saj idilično družinsko vzdušje dobesedno kriči po vrnit­vi v bolnišnični kaos. Praznično branje!

Renate Rugelj, Bukla 157

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...