Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Dokler bodo zvezde na nebu

Kristin Harmel
Dokler bodo zvezde na nebu
12,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Učila International
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-00-2749-2
Naslov izvirnika The sweetness of forgetting
Prevod Alja Gartner
Urejanje Tina Benedičič

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 12,5 cm
350 g
396 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > ljubezenski roman
leposlovje > drame
ameriško leposlovje

O knjigi

Topla in očarljiva zgodba, ki zaobjema več generacij in celin ter je avtorici prinesla svetovno slavo

Pri šestintridesetih je Hope McKenna-Smith že vajena slabih novic. Njena mama je umrla zaradi raka, mož jo je zapustil zaradi dvaindvajsetletnice in njen bančni račun je že skoraj prazen. Njene sanje, da bi postala odvetnica, so zbledele, zato vodi propadajočo družinsko pekarno na Cape Codu in vzgaja težavno najstniško hčer.

Zdaj je Hopina ljubljena babica mamie francoskih korenin, ki je več kot petdeset let navduševala Cape s svojimi slastnimi slaščicami, ujeta v svetu alzheimerjeve bolezni. Toda v enem izmed redkih trenutkov bistrih misli mamie spozna, da mora povedati Hope o svoji preteklosti, o skrivnosti, ki jo je čuvala dolga leta, sicer bo vse utonilo v pozabo. Z muko razkrije skrivnostne drobce žalostne preteklosti v Parizu. Potem Hope oboroži z načečkanim seznamom imen in jo pošlje v Francijo, da bi razkrila sedemdeset let staro skrivnost.

Hopino čustveno popotovanje jo odpelje po pariških pekarnah in običajih treh ver, ki so bile podkrepljene z mamiejinimi pravljicami ter sladkimi domačimi okusi. Ko Hope odkriva družinsko zgodovino, odkrije grozljive zgodbe o holokavstu, pomešane z vplivnimi pričevanji odločnosti svoje družine, da preživi v ponorelem svetu. In da bi združila zaljubljenca, ki so ju ločile grozote, potrebuje le kanček poguma in vero, da Bog obstaja povsod, tudi v torti.

Recenzija Bukla

Hope se je znašla v krizi srednjih let. Neprestano se sprašuje, kaj bi bilo, če… Kaj če ne bi pozabila svojih sanj o študiju prava? Kaj če ne bi pustila službe, da bi vzgajala hčerko? Kaj če ne bi zasačila moža pri varanju? Ko se ji zdi, da se ji življenje sesipa kot hišica iz kart, jo k sebi pokliče »mamie«, ljubljena babica francoskih korenin, kateri spomin strmo peša zaradi vse bolj napredne Alzheimerjeve bolezni. Pred pozabo vnukinji zaupa drobce svoje mladostniške zgodbe in seznam imen. Ta Hope popelje na ulice Pariza, kjer med pekarnami in običaji treh ver išče babičine pozabljene spomine in odkriva družinsko zgodovino. Sedmi roman ameriške pisateljice, ki ji je prinesel svetovno slavo, bralce skupaj z junakinjo popelje na pravo duhovno potovanje.

Vanja Jazbec, Bukla 116-117

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...