Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Ko dih postane zrak

Paul Kalanithi
Ko dih postane zrak
10,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Učila International
Zbirka Žepna knjiga
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-00-2975-5
Naslov izvirnika When breath becomes air
Prevod Niki Neubauer
Urejanje Branka Fišer

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 12,5 cm
190 g
206 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
leposlovje > drame
ameriško leposlovje

Povej naprej

O knjigi

Paul Kalanithi je bil star šestintrideset let in tik pred zaključkom desetletnega usposabljanja za nevrokirurga, ko so mu odkrili pljučnega raka. En dan je bil zdravnik, ki je zdravil umirajoče, naslednji dan pacient, ki se bori za življenje. In s tem je, kot bi trenil, izpuhtela tudi prihodnost, na pragu katere sta z ženo stala. Ko dih postane zrak je kronika Kalanithijeve preobrazbe iz naivnega študenta medicine prek uspešnega nevrokirurga do pacienta in mladega očka, ki se sooča z lastno smrtnostjo.

Kaj dela življenje vredno pred obličjem smrti? Kaj narediš, ko se prihodnost, nič več lestvica do tvojih ciljev, splošči v stalno sedanjost? Kaj pomeni imeti otroka, skrbeti za novo življenje, medtem ko se drugo poslavlja?

Ko dih postane zrak je nepozabno razmišljanje o izzivu soočanja s smrtjo in odnosu med zdravnikom in pacientom izpod peresa stilsko dovršenega avtorja, ki je bil oboje.

Recenzija Bukla

Paul Kalanithi, avtor te knjige, je bil ugledni ameriški nevrokirurg, ki je lani, pri svojih šestintridesetih letih, izgubil boj z neizprosnim pljučnim rakom. Že od nekdaj je bil strastni ljubitelj književnosti, saj je, preden je dokončno zaplul v svet medicine, ob študiju biologije uspešno zaključil tudi študij književnosti. Njegovo strast do prebiranja knjig pa tudi do pisanja je moč začutiti tudi v tej pretresljivi izpovedni zgodbi. Ta nas najprej popelje na Kalanithijevo pot od študenta medicine do uspešnega specialista nevrokirurgije, kasneje pa se prelevi v že prav poglobljeno razmišljanje o soočenju s smrtjo, iskanju in doseganju najpomembnejših življenjskih ciljev ter o podobnih bivanjskih temah. Knjiga, vredna branja, nas uči slaviti življenje in ga sprejemati z vsem, kar nam prinaša.

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 123-124

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...