Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Larina cvetličarna

Ella Griffin
Larina cvetličarna
10,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Učila International
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-00-2778-2
Naslov izvirnika The flower arrangement
Prevod Neža Vilhelm
Urejanje Vesna Sivec Poljanšek

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 12,5 cm
320 g
366 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > ljubezenski roman
leposlovje > drame
irsko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Enainštiridesetletna Lara po izgubi še nerojenega otroka svoje življenje povsem obrne na glavo. Sledi šepetu svojega srca, pusti dobro plačano službo grafične oblikovalke in sredi Dublina odpre cvetličarno Cvet in rast, ki pa še zdaleč ni običajna prodajalna cvetlic: Lara je namreč prepričana, da lahko s cvetjem vsakdo izrazi svoja čustva ter tudi tisto, česar si sicer ne upa izreči, zato se cvetličarka predano posveča vsaki posamezni stranki.

A v svoje delo je tako vpeta, da ne opazi, da je njen zakon vedno bolj podoben veneči roži, ki brez skrbne nege in ljubezni počasi vene in umira. Zaradi zastaranih, nikdar zaceljenih notranjih ran Lara znova doživi nekaj bolečih udarcev. In tu so še njene stranke, nekatere zahtevne in tudi muhaste, druge pa kot rožice potrebne pozornosti in ljubečega odnosa – prav vse pa so, kot se zdi, (usodno) povezane s priljubljeno cvetličarko.

Bo Lari po vsem doživetem vendarle uspelo v življenje vnesti več vedrine? Se bo ob vseh znakih, ki ji prihajajo na pot med delom, znala ustaviti in zadihati, da bo lahko znova vzcvetela?

Občutena ljubezenska zgodba priljubljene irske pisateljice je posuta z iskrivim slogom, dramatičnimi zasuki in dišečimi izbranimi cvetlicami!

Recenzija Bukla

Lara je po žalostni izgubi otroka v svojem življenju naredila nekaj korenitih sprememb. Odprla je cvetličarno Cvet in rast, kamor prihajajo raznovrstni ljudje, ki ji vedno znova potrjujejo, da rože spreminjajo ljudi, tudi če se ti tega ne zavedajo. Cvetličarna, rože in njene stranke pa prav tako spreminjajo Laro, saj v svojem delu najde uteho ter se nauči soočanja z izzivi, ki na dan privlečejo boleče izkušnje. Njen zakon pritiskov morda ne bo zdržal, toda v svojem življenju ima številne druge ljudi s svojimi zgodbami, ki ji bodo v oporo. Poleg tega pa je življenje nepredvidljivo, nikoli ne veš, koga lahko spoznaš, če se ukvarjaš s cvetlicami.

Klara Jarc, Bukla 116-117

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...