Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Ljubezenska pisma mrtvim

Ava Dellaira
Ljubezenska pisma mrtvim
12,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Hiša knjig, založba KMŠ
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-6958-61-5
Naslov izvirnika Love letters to the Dead
Prevod Anja Furlan
Urejanje Maja Brodschneider Kotnik

Tehnične lastnosti
mehka vezava
17 x 10,5 cm
240 g
413 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > drame
ameriško leposlovje

Povej naprej

O knjigi

Vse se začne kot šolska naloga: ˝Napišite pismo mrtvi osebi.˝ Laurel si izbere Kurta Cobaina, ker ga je njena sestra, Maj, oboževala. In umrl je mlad, prav tako kot Maj. Kmalu se Laurelina beležka napolni s pismi za preminule, kot so Janis Joplin, Heath Ledger, Amelia Earhart in Amy Winehouse – toda niti enega svojih zapiskov ne preda učitelju.

Razpiše se o začetkih na srednji šoli, krmarjenju med razburkanimi valovi novih prijateljstev, učenju preživetja znotraj svoje razdrobljene družine, o tem kako se je prvič zaljubila in, kar je najpomembnejše, razpiše se o žalovanju za Maj. Ampak kako lahko žaluješ za nekom, ki mu še nisi odpustil?
Vse dokler Laurel ne bo zapisala celotne resnice o tem, kar se je zgodilo njej osebno, ne bo mogla sprejeti tega, kar se je zgodilo Maj. In šele ko bo zares sprevidela, kakšna je bil njena sestra kot oseba - očarljiva, posebna in vsekakor pomanjkljiva - bo lahko zares začela odkrivati svojo lastno pot.

Avtorica Ava Dellaira je z izpovedjo, ki je tako lirična in resnična kot naša priljubljena pesem, opisala potovanje nekega dekleta skozi življenjske izzive z lepoto, ki nas bo preganjala in nam zlomila srce.

Recenzija Bukla

Kako se soočiti z izgubo ljubljene osebe in ob tem še naprej živeti »običajno« življenje, ki v resnici nikoli več ne bo takšno kot nekdaj? Kakšni viharji divjajo v notranjosti žalujoče osebe in kako na vse to gledajo drugi? Pisateljica se je v svojem prvencu, tako pretanjenem in občutenem, da v trenutku posrka vase čutečega bralca, lotila občutljive teme žalovanja. Glavna junakinja, petnajstletna Laurel, čez noč izgubi svojo starejšo sestro May, ki ji je ves čas predstavljala brezpogojno vzornico, obenem pa je bila tudi njena spremljevalka na poti v svet odraščanja, saj sta dekleti zaradi nedavne ločitve staršev lahko našli oporo le druga v drugi. A zdaj je Laurel bolj ali manj prepuščena sebi, uteho pa najde edino v pisanju preminulim zvezdnikom, ki jim v pismih izlije vso svojo bolečino. Nadvse tankočutni roman, ki odstira pogled na najrazličnejše faze žalovanja, ne bo nikogar pustil ravnodušnega.

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 114

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...