Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Mala obalna pekarna

Jenny Colgan
Mala obalna pekarna
12,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Učila International
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-00-2756-0
Naslov izvirnika Little Beach Street bakery
Prevod Katja Jeraj Valentinčič
Urejanje Vesna Sivec Poljanšek

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 12,5 cm
340 g
374 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > ljubezenski roman
leposlovje > drame
britansko leposlovje

O knjigi

Polly Waterford si skuša opomoči po uničujoči zvezi in propadlem poslu, zato odpotuje v zaspano obmorsko letovišče v Cornwallu, kjer nad zapuščeno pekarno najame majhno stanovanje.

Dolge in samotne dni si zapolni s svojim najljubšim konjičkom – peko kruha. Tisto, kar ji je prej predstavljalo zgolj razvedrilo ob koncu tedna, nenadoma dobi nov pomen: Polly vsa svoja čustva prelije v oblikovanje pekovskih dobrot, ki postajajo vedno boljše in boljše. Z oreški in semeni, z oljkami in pikantno klobaso, z lokalnim medom (ki ga dobiva pri čebelarju Hucklu) ter z zalogami odločnosti in ustvarjalnosti, za katere sploh ni vedela, da jih ima, Polly peče in peče in peče ... In ljudje kmalu izvedo za to.

Bo prav kruh, ki simbolizira življenje, popolnoma spremenil Pollyjin svet in pogled nanj? Si bo Polly upala odrezati svoj kos (užitkov) in začeti znova?

Ljubezenski roman, začinjen z dobršno mero življenjskosti pa tudi humorja, bo očaral vse, ki prisegajo na dobro zgodbo in … slasten kruh. Zaradi obojega boste ob branju mlaskali od ugodja!

Recenzija Bukla

Po razpadli ljubezenski zvezi in finančnem bankrotu se mora mlada Polly znajti po svoje. Oddaljeno obmorsko letovišče se ji zdi dovolj miren prostor, kjer bi se lahko sestavila in začela na novo, zato nad zapuščeno pekarno najame majhno poceni stanovanje. Nekega jutra si za zajtrk zamesi svež kruh, zaloga živil v vasici je namreč zelo borna, edina trgovina pa zelo zanemarjena, in ob gnetenju testa začuti, da jo zapušča slaba energija in napetost zadnjih mesecev odteka iz njenega telesa, potoči nekaj očiščevalnih solz, z njimi osoli kruh in si olajša dušo. Velike kose toplega kruha, namazanega z maslom in marmelado, odnese ribičem v pristanišče, kar povzroči nejevoljo pri lastnici njenega stanovanja, saj stara zoprnica ne mara prišlekov. Pridobi si nekaj prijateljev in nekaj sovražnikov in novo življenje se lahko začne … Še ena uspešnica priljubljene angleške pisateljice, ki jo pri nas lahko beremo še v nekaterih sladkosnedih zgodbah, npr. Najlepša čokoladnica v Parizu, Rosie v svetu sladkih pregreh, Dobimo se v slaščičarni … Za piko na i, pa je na zadnjih straneh knjige dodanih še nekaj slastnih receptov, ki jih lahko preizkusite med branjem, ki vam bo tako še bolj dišalo.

Renate Rugelj, Bukla 116-117

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...